Argentinië – Colombia Copa América 2015. Het is nog niet zo’n slecht idee om nog wat extra koffie in huis te halen voor de komende dagen want er worden nog wat meer dan aardige potten voetbal gespeeld in de Copa América en die worden hier helaas pas s ‘nachts uitgezonden. Voor vandaag staat de ontmoeting tussen Argentinië en Colombia op het programma en dan spreek je toch wel van een echte kraker. De twee voetbalgiganten hadden het allebei niet heel makkelijk in de groepsfase maar wisten uiteindelijk toch de kwartfinale te bereiken en nu staan ze meteen tegenover elkaar.

James Rodriguez is eerlijk

En dat kan voor heel wat vuurwerk gaan zorgen. Veel media beschrijven de wedstrijd als een clash tussen Lionel Messi en James Rodriguez, die normaal gesproken voor FC Barcelona en Real Madrid uitkomen. James zet die rivaliteit even aan de kant en erkent de klasse van Messi: “Iedereen kent de enorme kwaliteiten van Argeninië, maar Colombia wil tegen iedere tegenstander lekker voetballen’, waarschuwt de middenvelder. Wel is hij op zijn hoede voor Messi. ‘Hij komt van een andere planeet, het is een unieke speler. Een rechtstreeks duel tussen hem en mij? Nee, dat wordt het niet. Dat zou ook niet eerlijk zijn.”

Argentinië – Colombia: klasse voorin bij Colombia

Colombia kan bovendien nog niet beschikken over Sevilla-spits Carlos Bacca maar in de aanval loopt genoeg klasse rond. Jackson Martinez en Radamel Falcao zullen naar alle waarschijnlijkheid in de spits opdraven en James zal daar net achter gaan spelen. Al die aanvallende stootkracht heeft vooralsnog niet tot heel veel doelpunten geleid. Colombia scoorde dit toernooi tot nu toe slechts eenmaal.

Wereldaanval Argentijnen: Argentinië – Colombia

Ook bij Argentinië loopt de klasse met name voorin rond. Wanneer je als bondscoach kunt kiezen uit Messi, Aguero, Tevez, Di Maria en Higuain kun je best spreken van een luxe probleem. Tevez en Higuain zijn tot nu toe de spelers die het meest vanaf de zijlijn toekijken maar een kleine verandering lijkt ook geen kwaad te kunnen. Argentinië verloor dan misschien nog niet dit toernooi, overtuigend was het ook niet tegen Paraguay en Jamaica. Vanavond moeten de beiden ploegen dus flink aan de bak om toch wat meer doelpunten te produceren.

De wedstrijd Argentinië – Colombia begint vanavond om 01:30 uur.