VfL Wolfsburg – PSV. De eerste derde wedstrijden van de Champions League poules zijn gisteren al weer afgewerkt en dat leverde in ieder geval het nodige spektakel op. Zo won Arsenal verrassend van Bayern, waardoor het nog kans maakt om door te gaan en zagen we een spectaculaire 4-4 in de wedstrijd tussen AS Roma en Leverkusen. Maar voor de Nederlandse voetbalfans, en dan met name die uit Eindhoven, begint het kampioenenbal vandaag pas weer écht. Vanavond speelt PSV namelijk haar derde pot in de groepsfase en wel tegen het Duitse Vfl Wolfsburg, in Duitsland welteverstaan.

VfL Wolfsburg – PSV: Wolfsburg op stoom

En dat dat een lastig wedstrijdje gaat worden is nog zacht uitgedrukt. Na het afstaan van sterspeler Kevin de Bruyne was het namelijk even zoeken voor de nieuwe selectie van Wolfsburg maar de ploeg lijkt nu toch echt haar draai gevonden te hebben. Afgelopen weekend werd er bijvoorbeeld met 4-2 van Hoffenheim gewonnen, mede dankzij drie goals van Kruse en staat nu vierde in de Bundesliga. PSV deed het wat minder in de landelijke competitie, zij kwamen in de Eredivisie niet verder dan een 1-1 tegen laagvlieger Excelsior. PSV staat nu derde achter Feyenoord en Ajax.

Phillip Cocu niet bang

Phillip Cocu VfL Wolfsburg - PSVOndanks dat Wolfsburg in de voetbalwereld als een topteam wordt aangekaart, is er volgens PSV-coach Phillip Cocu geen sprake van angst. “Van angst is geen sprake. Als je angstig aan een duel begint, kun je beter thuisblijven. Maar het is duidelijk dat we ons zeker in de Champions League weinig fouten kunnen permitteren”, aldus Cocu dinsdag op de persconferentie.”In de tweede helft hebben we tegen CSKA uitstekend gespeeld. Maar dat is dus lang niet in alle gevallen goed voor de winst, of een punt. Er worden ook andere dingen gevraagd. Als we niet optimaal zijn, wordt het een zware strijd. Maar tegen Manchester United hebben we laten zien dat we het kunnen, dat willen we woensdag ook brengen.” Vertelde Cocu op de persconferentie gisteren.

Personele problemen Cocu

Diezelfde Cocu kan echter niet met een geheel complete selectie aantreden. Lestienne ontbreekt nog steeds vanwege familieomstandigheden en rechtsback Arias is geschorst na zijn rode kaart tegen CSKA. Bovendien kreeg PSV nog een extra tegenslag te verwerken deze week, namelijk dat Willems nóg eens zes tot acht weken uit de roulatie zal zijn door een terugslag in zijn revalidatie.