Tien statistieken omtrent de halve finale in de Champions League tussen Chelsea en Atletico Madrid, woensdag om 20:45 uur.

1 Chelsea won de enige eerdere confrontatie tussen deze halve finalisten op Stamford Bridge. In november 2009 won Chelsea thuis met 4-0.

2 In de heenwedstrijd, vorige week in Madrid, wisten “the Bleus” hun Spaanse opponenten te beperken tot vier accurate doelpogingen.

3 Daarnaast vuurde Atletico ook veertien afzwaaiers af, ballen die over of naast gingen. Chelsea kwam in de heenwedstrijd tot slechts vier doelpogingen inclusief afzwaaiers.

4 Chelsea won vier van zijn zes vorige wedstrijden in alle competities en ontving in die periode slechts één tegengoal.

5 De Senegalese spits Demba Ba heeft in de vorige vijf duels driemaal gescoord voor Chelsea.

6 Atletico Madrid heeft al veertien matches op rij niet meer verloren. Osasuna was in februari te sterk: 3-0.

7 Winnen met grote cijfers is aan beide clubs niet besteed. Al elf duels op rij heeft Atletico niet meer dan twee doelpunten gemaakt.

8 Diego Costa, de in Brazilië geboren en tot Spanjaard genaturaliseerde spits, heeft dit seizoen 34 goals in 40 duels gemaakt. Hij kwam in de vorige twee partijen niet tot scoren.

9 In de afgelopen elf jaar eindigden vier van de 22 heenwedstrijden in de halve finale van de Champions League in 0-0. Bij drie van die vier doelpuntloze gelijke spelen was trainer Jose Mourinho (Chelsea) betrokken.

10 Sinds 1994 – 1995 was er 25 keer een 0-0 in de heenwedstrijd van de knock-out fase in de Champions League. Het team dat thuis speelde in de return won vervolgens 15 van de 25 terugwedstrijden, speelde 6 keer gelijk en verloor 4 keer.