Real Madrid – Atlético Madrid Champions League finale. Zaterdag 28 mei om 20.45 uur. Geen landstitel op Copa del Rey, maar wel de kans op de Champions League. De enige, maar ook de grootste prijs die Real Madrid en Atlético Madrid dit seizoen kunnen winnen.

Real tegen Atlético Madrid finale Champions League 28 mei

Een paar jaar geleden klopte Atlético Madrid aan bij FC Barcelona en Real Madrid aan de top van Spanje. Dat succes werd vertaald in een aantal prachtige prijzen: de Europa League in 2009/10 en 2011/12, de Copa del Rey in 2012/13 en de landstitel in 2013/14. Trainer Diego Simeone hoopte in dat seizoen 2013/14 ook de kroon op zijn werk te zetten in de Champions League. In de finale troffen hij en Atlético stadgenoot Real Madrid.

Lange tijd leek Atlético ook geschiedenis te schrijven, nadat Diego Godin die ploeg in de 36e minuut op voorsprong had gezet. Maar in de derde minuut van de blessuretijd sloeg het noodlot voor het eerst toe, toen Sergio Ramos de 1-1 binnenkopte. In de tweede helft van de verlenging maakte Real Madrid het karwei af met goals van Gareth Bale, Marcelo en een penalty van Cristiano Ronaldo.

Atlético Madrid sterker dan Real Madrid

Amper twee jaar later is er dus kans op revanche voor Atlético Madrid. En ‘Los Rojiblancos’ mogen met vertrouwen deze finale ingaan. Want de laatste jaren is Atlético vaak te sterk voor Real. In de Primera Division werd het dit seizoen 1-1 bij Atlético en won het zelfs in Bernabéu met 1-2. Vorig seizoen won Atlético zelfs twee keer in de competitie en schakelde het Real uit in de Copa del Rey.

De ploeg vertrouwt veel op spits Antoine Griezmann, dit seizoen goed voor 7 goals in de Champions League. “Ons doel was om de top-drie te halen in de Primera División en we staan in de Champions League-finale. Dat zouden we elk jaar wel willen. Het wordt prachtig voor de spelers, de club en de fans. We leven ernaar toe, maar moeten een perfecte wedstrijd spelen om kans te maken. Ik heb er wel vertrouwen in.”

Cristiano Ronaldo goud waard voor Real

Maar Griezmann moet qua scorend vermogen zijn collega bij Real Madrid voor laten: Cristiano Ronaldo. De Portugese superster scoorde 35 keer in de Spaanse competitie, tegenover 22 voor Griezmann. En in de Champions League was ‘CR7’ al helemaal op stoom: met 16 goals staat hij slechts één goal achter zijn eigen record uit 2013/14. Dit seizoen scoorde hij een goal per 62 minuten. En met Gareth Bale en Karim Benzema aan zijn zijde wordt het weer een zware opgave voor de toch ijzersterke defensie van Atlético Madrid.

Wedden op finale Champions League

Ondanks de betere onderlinge resultaten de afgelopen tijd moet Atlético Madrid het doen met de rol van lichte underdog. Bookmaker 888Sport zet 3.25 op een overwinning voor Atlético. Real Madrid staat op 2.40 om de Champions League te heroveren. Een gelijke stand na 90 minuten, zoals in 2014, noteert 3.20.

Twee jaar geleden scoorde Cristiano Ronaldo pas na 120 minuten via een penalty. De Portugees is altijd gebrand op een goal (zoals toen wel te zien was) en nu staat hij op 2.65 om te scoren. De wincast van winst voor Real Madrid en een goal van Ronaldo noteert 4.00. Aan de andere zijde staat Antoine Griezmann op 3.45 om een erg belangrijke goal te maken. De wincast daarvan met een zege van Atlético staat op een erg grote 6.10.

Maak nu je wedaccount in orde bij 888Sport en zet straks ook in op het EK. Een weddenschap maakt iedere wedstrijd zoveel spannender. Voor iedere ingezette euro krijg je het vetgedrukte bedrag terug bij een juiste voorspelling!