Juventus – FC Barcelona Finale Champions League. Na de Spaanse landstitel en de Copa del Rey gaat iedereen er vanuit dat FC Barcelona vanavond ook wel even de Champions League ten koste van Juventus wint. Toch is de Turijnse grootmacht meer dan eens een lastig obstakel gebleken.

Net als Ajax in de Nederlandse competitie kroonde Juventus zich onlangs voor de vierde keer op een rij tot landskampioen. De concurrentie in de vorm van AS Roma, Lazio Roma en Napoli bleek uiteindelijk niet krachtig genoeg om De Oude Dame aan het wankelen te brengen. Ook Real Madrid beet zich onlangs stuk op de geoliede machine van trainer Massimiliano Allegri, die ooit nog verguisd werd door de supporters van Milan. Bij Juventus gaat het de coach echter voor de wind, getuige het stabiele optreden dat de coach tentoonspreidde tegen De Koninklijke.

Juventus – FC Barcelona: Giorgio Chiellini afwezig 

Wie er vanavond niet bij is bij Juventus, is de ervaren krijger Giorgio Chiellini. De stopper is door een blessure niet van de partij en kan daardoor geen duels uitvechten met Luis Suarez. En dat terwijl heel de voetbalwereld reikhalzend uitkeek naar confrontaties met de Uruguayaan. Patrice Evra is wel van de partij. In zijn tijd als Manchester United-speler kruiste de Fransman op legendarische wijze de degens met Suarez, die Evra weigerde een hand te geven.

Lastige Champions League finale voor Juventus

In diverse interviews meldde Evra dat hij Suarez wel een hand zou schudden bij de eerstvolgende confrontatie, maar dat hij in het veld wel zou laten weten dat hij er is. Dat belooft dus spektakel te worden, vanavond in Berlijn. Barcelona is natuurlijk de favoriet, met een voorhoede bestaand uit Lionel Messi, Neymar en Suarez. Het drietal was dit seizoen al goed voor meer dan honderd doelpunten. Een hele klus om die drie af te stoppen voor Juventus, dat het dus zonder Chiellini moet stellen. De laatste keer dat Juventus een Europese finale haalde, was tevens in het jaar 2003/04. Toen bleef de Italiaanse grootmacht in de reguliere speeltijd steken op een doelpuntloos gelijkspel, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Milan man die vervolgens beter: 3-2.

Juventus – FC Barcelona

De Champions League finale Juventus – FC Barcelona begint om 20:45 uur in het Olympiastadion in Berlijn.