Woensdag om 20:00 uur speelt Feyenoord tegen Besiktas in de derde voorronde voor de Champions League. De winnaar van het tweeluik moet ook nog door een play-off komen om de groepsfase te bereiken van dat toernooi.

 Boulahrouz en Mathijsen

Trainer Fred Rutten plaatst liever de ervaren rotten Khalid Boulahrouz en Joris Mathijsen in de basis. Eerstgenoemde is niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen, terwijl laatstgenoemde na een periode van blessureleed ook een verhoogd risico loopt om uit te vallen. Daarom lijkt het er op dat Karsdorp een kans krijgt.

Door de verkoop van Pelle, Martins Indi, De Vrij en Janmaat is Jordy Clasie samen met Mathijsen plots de basisklant met de meeste internationale ervaring. Hij speelde een paar keer mee op het WK 2014. Clasie miste echter het grootste deel van de voorbereidingen van Feyenoord op het nieuwe seizoen, want na het WK mocht hij op vakantie gaan.

 Fred Rutten

Rutten had wel verwacht dat Feyenoord niet zijn volledige selectie kon handhaven. “Ik had verwacht dat er een of twee jongens zouden vertrekken, maar niet dat er vier weg zouden zijn”, erkent hij. “Op de korte termijn kan dat een probleem zijn, maar dat hoeft niet. We gaan nu niet snel spelers aantrekken omdat de buitenwacht wil dat we op volle sterkte tegen Besiktas spelen.”

 Grote jongens bij Feyenoord

Maar ondanks de leegloop, en ondanks het nare statistische feit dat in de afgelopen acht jaar slechts éénmaal een Nederlandse club zich door de voorrondes worstelde, spreekt Rutten ferme woorden. “Dit is een grote club, daar mag je altijd iets van verwachten. Als je een grote jongen wilt zijn, horen dit soort krachtenvelden er gewoon bij. Daar heb je maar mee om te gaan.”

Vermoedelijke opstellingen

Feyenoord: Mulder; Karsdorp, Van Beek, Mathijsen, Kongolo; Clasie, Immers, Vilhena; Verhoek, Te Vrede, Boëtius. Besiktas: Zengin; Kurtulus, Franco, Gülum, Koybasi; Uysal, Hutchinson; Frei, Özyakup, Sahan; Ba.