FC Barcelona – Bayern München. Na de verrassende 2-1 overwinning van Juventus op Real Madrid gisteren in de eerste halve finale van de Champions League is het vanavond tijd voor wat voor velen de wedstrijd van het jaar is. De meeste analytici hadden het graag als finale gezien maar het is ook geen straf om vanavond in de halve finales Bayern München en FC Barcelona al aan het werk te zien. Twee van s’ werelds best voetballende ploegen nemen het op in een ware titanenstrijd. Wie van deze twee mag zich over twee weken finalist in de Champions League noemen?

FC Barcelona – Bayern München

Moeiteloos zijn de voorgaande overwinningen van Bayern München niet te noemen in de Champions League. Twee keer (tegen Shakhtar en FC Porto) werd de eerste wedstrijd niet gewonnen en wist de ploeg van Pep Guardiola dat het voor een moeilijke taak stond in de thuiswedstrijd. De eclatante overwinningen die daarop volgde in eigen huis (7-0 en 6-1) gaven nog maar eens aan wat voor een extra versnelling de Beierse ploeg heeft. Niet lang na de 6-1 overwinning op FC Porto en daarmee de plaatsing voor de halve finale van de Champions League werden de Duitsers ook nog eens kampioen in eigen land. Alle tekenen waren aanwezig voor een topseizoen en er werd weer voorzichtig over de treble gesproken. Die treble is inmiddels uit zicht. Bayern verloor in de halve finales van de beker van Borussia Dortmund en ook de laatste competitiewedstrijd wist het niet te winnen van subtopper Bayer Leverkusen. In deze beslissende fase van het seizoen speelt Bayern ook nog eens de wedstrijden zonder smaakmakers Arjen Robben en Franck Ribery. Weet Guardiola een tactisch plan te bedenken om van Barca te winnen zonder deze extra klasse?

FC Barcelona terug op topniveau

Wie over extra klasse spreekt, spreekt over Barcelona. De Catalaanse miljoenenploeg beschikt over drie van de beste voorhoede spelers van de wereld. Lionel Messi, Suarez en Neymar weten elkaar de laatste weken moeiteloos te vinden en zijn daarmee een kwaal voor elke verdediging. Tel daarbij op dat de defensie ook nog eens ongenaakbaar is gebleken en je kunt niet anders dan concluderen dat Messi en consorten weer in de vorm van hun leven zijn. Naast de solide verdediging en productieve aanval is er vanavond nog een naam waar je op moet letten. Ivan Rakitic drukt dit seizoen zijn stempel op het spel van Barcelona en staat ook tegen Bayern weer in de basis in Camp Nou. De Kroaat kwam over van Sevilla en draait dit seizoen moeiteloos mee bij Barca en begint ook nog eens op beslissende momenten doelpunten te maken.

FC Barcelona – Bayern München begint vanavond om 20:45 en zal afgewerkt worden in Camp Nou.