De invulling van de kwart finales in de Champions League is bekend. Vrijdagmiddag werd in het Zwitserse Lyon de loting verricht. Manchester United speelt in de kwart finale tegen Bayern München

Loting kwart finale Champions League:

FC Barcelona – Atlético Madrid
Real Madrid – Borussia Dortmund
Paris Saint-Germain – Chelsea
Manchester United – Bayern München

De duels worden gespeeld op dinsdag 1 april en woensdag 2 april om 20:45 uur. De returns volgen op dinsdag 8 april en woensdag 9 april 2014. Op 11 april zal wederom in Lyon worden geloot voor de halve finales, die op het programma staan voor dinsdag 22 en woensdag 23 april. De week daarop, op dinsdag 29 april en woensdag 30 april, volgen de returns.

Robin van Persie versus Arjen Robben

In Nederland zullen de ogen vooral zijn gericht op Manchester United tegen Bayern München, aangezien twee belangrijke internationals van Oranje aan die clubs zijn verbonden. Robin van Persie was vorig jaar de topscorer van Manchester United en zelfs de Engelse Premier League. Arjen Robben heeft onlangs zijn contract bij Bayern verlengd. “Het is een goede loting, we spelen eerst uit. Manchester United is niet in de beste vorm, maar toch nog altijd een topteam”, analyseert Robben. “Het mooiste in Manchester is de sfeer. Old Trafford is iets bijzonders, daar moeten we van genieten. De fans zullen de twaalfde man zijn van Manchester.”

Gregory van der Wiel

Ook bij Paris Saint-Germain, de kampioen van Frankrijk, staat een Nederlandse voetballer onder contract, te weten verdediger Gregory van der Wiel. “Ik heb het idee dat we de halve finales wel kunnen halen”, zegt Van der Wiel. “De enige clubs die we vandaag moeten vermijden zijn Barcelona, Bayern en Real Madrid.” Dat is dus gelukt, want PSG lootte Chelsea.