Schalke 04 – Bayern München. In de Duitse competitie speelt Schalke 04 tegen koploper Bayern München. De landskampioen staat na twaalf duels fier en ongenaakbaar bovenaan, Schalke heeft het iets moeilijker en staat vijfde.

Vorig jaar was Wolfsburg de enige club die nog een beetje in het spoor kon blijven van Bayern Munchen. De jaren daarvoor was dat Borussia Dortmund . Die club is, ondanks het vertrek van succestrainer Jurgen Klopp, nu weer de naaste belager van Die Rekordmeister. Dortmund staat tweede met 29 punten, vijf minder dan Bayern. Schalke heeft twintig punten.

Schalke 04 – Bayern München

Nog meer dan in de vorige succesvolle seizoenen, opereert de club uit München als een stoomwals. Alleen tegen Frankfurt werden punten verspeeld (0-0), maar de uitslagenlijst leest verder als een catalogus van vernederingen. Het doelsaldo zegt alles: 37 voor, vier tegen. De Beierse vereniging wint dus gemiddeld met bijna drie goals verschil.

De hegemonie steunt op een aantal factoren. Ten eerste natuurlijk de invloed van kampioenenmaker Pep Guardiola, inmiddels bezig aan zijn derde jaar in Duitsland. Daarnaast heeft de Poolse spits Robert Lewandowski het op zijn heupen. Hij staat al op veertien competitiegoals en ramde er ook al vier in de Champions League.

Tot slot heeft de club perfect ingekocht. Met name Douglas Costa is een aanwinst gebleken. Hij kwam over van Shakthar Donetsk en is een zeer lastig te verdedigen dribbelaar die ook prima passes in huis heeft. Arturo Vidal (ex-Juventus) is een intelligent breekijzer op het middenveld en de pas negentienjarige Kingsley Coman (ook ex-Juve) is weliswaar geen basisspeler, maar zodra hij speeltijd krijgt, is hij net zo dartel en ongrijpbaar als Costa.

Robbe heeft nogsteeds belangrijke status

De opvolger voor Arjen Robben staan dus klaar. Maar de rol van de 31-jarige Groninger is niet uitgespeeld. Hij stond zesmaal in de basis, maakte drie goals en gaf een assist. Als Robben fit is, dan staat hij in de basis, zo groot is zijn status echt nog wel.

De selectie van Schalke 04 is verschraald door de verkoop van Julian Draxler aan Wolfsburg. De goals moeten komen van Leroy Sane (vier) en Klaas-Jan Huntelaar (vier). De 32-jarige Achterhoeker zal zijn productie op moeten voeren, wil Schalke kans maken op een ticket voor de Champions League. Die Königsblauen scoorden zestien keer uit twaalf duels, terwijl degradatiekandidaat Stuttgart al zeventien keer het net vond.

Rekordmeister favoriet tegen Schalke 04

Bayern won vier van de zes vorige ontmoetingen met Schalke en speelde tweemaal gelijk. Sinds eind 2010 won Schalke niet meer van de Rekordmeister. De negen duels sindsdien leverden een somber doelsaldo op voor Huntelaar en co: 4-25.

De wedstrijd Schalke 04 – Bayern München wordt morgen om 18:30 uur speelt.