Borussia Dortmund – Wolfsburg. Een bizar seizoen voor Borussia Dortmund eindigt mogelijk toch nog met zilverwaar. De geelzwarten willen coach Jürgen Klopp in de finale van de DFB Pokal nog één keer in het zonnetje zetten. Dan moet er wel gewonnen worden van het ijzersterke Vfl Wolfsburg.

Bijzondere opmars van Borussia Dortmund

Dortmund bungelde lange tijd onderaan in de Bundesliga en moest zelfs een periode serieus strijden tegen degradatie. Een indrukwekkende opmars in de tweede seizoenshelft zorgde er echter voor dat de geelhemden alsnog als zevende eindigde in de competitie.
Doordat de ploeg van Klopp de bekerfinale bereikte, is het zelfs geplaatst voor de voorronde van de Europa League. En dat is bijzonder te noemen, want niemand gaf lange tijd nog een stuiver voor de kansen van de Champions League-finalist van 2013.

Borussia Dortmund – Wolfsburg

In de finale van de DFB Pokal wacht Dortmund vanavond een ijzersterke opponent. Wolfsburg is bezig aan een van de beste seizoenen van de clubhistorie en eindigde het seizoen op een fantastische tweede plaats achter de ongenaakbare kampioen Bayern München. Daardoor is de club van aanvaller Bas Dost komend seizoen actief in het hoofdtoernooi van de Champions League. Met name de Belgische smaakmaker Kevin de Bruyne maakt als koning van de assists een uitstekende indruk bij Wolfsburg, dat komende zomer alle zeilen zal moeten bijzetten om de middenvelder uit de handen van Europese topclubs te houden. Onder meer Bayern wordt genoemd als mogelijke toekomstige werkgever van De Bruyne.

Bekerfinale Borussia Dortmund – Wolfsburg laatste kunstje Klopp

Ook Dortmund had enige tijd interesse voor De Bruyne, die een overstap naar Wolfsburg echter verkoos boven een avontuur in het Signal Iduna Park. Dortmund-coach Klopp is gecharmeerd van de Belg, maar zal hem bij zijn huidige club in ieder geval nooit onder zijn hoede hebben. De bekerfinale is namelijk het laatste kunstje van Klopp, die afgelopen weekend al op indrukwekkende wijze afscheid nam van de Dortmund-fans. Met speciale spandoeken zetten de supporters de oefenmeester nog één keer in het zonnetje. Na zeven jaar komt er namelijk een einde aan de samenwerking tussen Klopp en Dortmund. Hopelijk kan de keuzeheer afscheid nemen in stijl, namelijk met een tastbare prijs.

De DFB Pokal finale Borussia Dortmund – Wolfsburg begint vanavond om 20:00 uur.