Borussia Dortmund – Bayern München. Zaterdag om 18:30 uur ontvangt nummer twee Borussia Dortmund de trotse koploper Bayern München. Vijf punten scheiden deze toppers, dus willen de geelzwarten nog aanspraak maken op de titel, dan is het devies om die marge in elk geval niet op te laten lopen.

Borussia Dortmund – Bayern München

De situatie in de Duitse Bundesliga verhoudt zich enigszins tot die in de Eredivisie. Twee ploegen steken er met kop en schouders bovenuit en weten nu al dat ze sowieso geen concurrentie meer zullen ondervinden van de vijftien andere participanten. Nummer drie Hertha BSC loopt al vijftien punten achter op Dortmund en het valt nog te bezien of die ploeg de derde plek vast weet te houden.

Borussia opmerkelijk goed opgekrabbeld

Ook bestaat natuurlijk de kans dat de Bundesliga na dit weekend min of meer klaar is. Een voorsprong van acht punten wordt lastig in te halen met hierna nog negen speelronden op de agenda. Maar ongeacht wat dit weekend gebeurt, is het al opmerkelijk dat Borussia Dortmund zo snel is opgekrabbeld van het matige vorige seizoen. Het lijkt inmiddels of het nooit echt is gebeurd, maar in de winterstop van vorig seizoen stond de ploeg toch echt in de degradatiezone.

Vorig weekend liet Bayern “Die Rekordmeister” Munchen een zeldzaam steekje vallen.Mainz 05 profiteerde daarvan, nog wel in de Allianz Arena. De 1-2 (Arjen Robben maakte nog de 1-1) is geen reden voor verdere ontzetting, daarvoor waren de mannen van trainer Pep Guardiola simpelweg overtuigend genoeg voor. Er was weinig mis met Bayern, maar Mainz ramde twee van de drie doelpogingen erin en Bayern maar eentje van de zes. Kan gebeuren, move on.

De landskampioen heeft vier van de laatste zes confrontaties met de eeuwige runner-up gewonnen en verloor er twee. In eigen huis te Dortmund was die verdeling bij de laatste zes clashes identiek (totale doelsaldo 7-10). Waar BD moed uit put is dat het deze jaargang van de Bundesliga als enige nog thuis ongeslagen is. Daarnaast scoorde Dortmund in 14 van de 15 laatste thuisduels in de competitie minstens tweemaal.

Wedden op Borussia Dortmund – Bayern Munchen

Het gebeurt niet vaak dat je op een zege van Bayern Munchen een vette notering van 2,20 kan krijgen. En alhoewel Borussia zeker een tegenstander van formaat is, ligt het vorige rampjaar toch nog vers in het geheugen en zijn we niet helemaal overtuigd van de geelzwarte wederopstanding. Gelijkspel staat op 3,50 en winst van de thuisploeg op 3,25 bij 888sport.

In het verlengde van de vorige tip zien we Bayern ook wel minstens tweemaal scoren. De over 1,5 goals voor Bayern noteert 2,04 bij 888sport.