Bayer Leverkusen – Vfl Wolfsburg. De investeringen van Vfl Wolfsburg in de winterse transferperiode gaven een duidelijk signaal af richting vriend en vijand: Ze willen meedoen om het kampioenschap. Na de daverende overwinning op de Bayern München van twee weken terug, lijkt de strijd om de titel in de Bundesliga weer enigszins open te liggen. De achterstand op de koploper bedraagt nog acht punten, maar om dichterbij te komen moet Wolfsburg vandaag eerst zien te winnen van Bayer Leverkusen, dat zesde staat.

Bekijk hier de wedstrijd Bayer Leverkusen – Vfl Wolfsburg Live.

Wolfsburg kruipt richting Bayern Munchen

Naar verluidt werd er maar liefst dertig miljoen euro neergelegd voor Andre Schurrle. De Duitse linksbuiten kwam over van Chelsea, de club waar de wereldkampioen nooit echt definitief doorbrak. Toch zal het lastig worden voor Schurrle om dit seizoen nog de absolute vedette van de ploeg te worden want die rol lijkt al voor iemand anders te zijn weggelegd. Kevin de Bruyne geldt al jarenlang als een van de grootste talenten van de wereld maar is dit jaar samen met het goede spel van Wolfsburg pas echt los. De Belgische nummer 10 scoorde dit seizoen al 8 keer in 20 wedstrijden, waaronder twee keer tegen Bayern München. De Bruyne is met die statistieken topscorer van Wolfsburg maar lijkt in die strijd concurrentie te krijgen uit onverwachtse hoek. Bas Dost lijkt namelijk eindelijk zijn draai te hebben gevonden in Duitsland. De lange Nederlandse spits had veel te maken met blessures maar is sinds zijn comeback goed voor vijf doelpunten uit negen wedstrijden.

Leverkusen vol voor Champions League?

Het seizoen van Leverkusen is iets minder spectaculair. De ploeg lijkt te kunnen rekenen op een eindklassering tussen plek drie en zes en heeft geen uitzicht op iets anders. Van haar laatste drie Bundesliga wedstrijden won het er maar één waardoor het de echte aansluiting met de top heeft gemist. Gelukkig hebben de fans van Leverkusen nog iets anders om naar uit te kijken, de ploeg kwalificeerde zich namelijk voor de volgende ronde van de Champions League. en mag het daarin opnemen tegen de Spaanse kampioen en verliezend Champions League-finalist van vorig jaar, Atletico Madrid.

De wedstrijd Bayer Leverkusen – Vfl Wolfsburg begint om 15:30 uur.