Uitslagen WK kwalificatie. Nederland heeft een mager puntje gepakt in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018. België wist wel te winnen. Onderaan alle uitslagen van dinsdag 6 september.

Kwalificatie WK voetbal 2018 Zweden – Nederland. Zoveel druk op de bondscoach en het Nederlands Elftal, nog voordat de kwalificatie begint. Danny Blind zal het voelen, maar hopelijk ook de spelers Oranje zelf.

Zweden – Nederland WK kwalificatie

Al weken, zelfs maanden, wordt er gepraat over wiens schuld het is dat Oranje zo diep in de put zit. Plaats 26 op de FIFA wereldranglijst is natuurlijk het Nederlands Elftal onwaardig. Is het de schuld van de KNVB en indirect de opgestapte Bert van Oostveen vanwege hun beleid? Is het de schuld van Guus Hiddink, die Oranje mede het EK liet missen? Van Danny Blind, die Oranje niet terug op de rit krijgt? Of toch de spelers, die het gewoon op het veld moeten doen?

Die vraag wil bondscoach Danny Blind in elk geval achter zich laten. Hij richt zich op de WK-kwalificatie. Er staat enorm veel druk op het eerste duel in en tegen Zweden, zeker na de smadelijke 2-1 nederlaag tegen Griekenland. Maar opstappen zal Blind niet doen, ook al zou Nederland dit belangrijke duel verliezen. “Want daar ga ik niet alleen over. Dat is ook aan andere mensen. Ik weet wat ik aan het doen ben, wat ik kan doen en wat ik moet doen. Het is een paar duels goed gegaan”, wijst hij op een goede reeks van drie zeges en een gelijkspel.

Vincent Janssen en Wesley Sneijder

Tegen Griekenland viel Oranje zelf ook vies tegen. Vooral de verdediging liet het afweten. Ron Vlaar is nog te geblesseerd om te spelen, dus vermoedelijk krijgt Jeffrey Bruma nog een kans van de bondscoach centraal in de defensie. Bruma leidde tegen Griekenland de 2-1 in door knullig balverlies. Bruma krijgt met Virgil van Dijk wel een nieuwe partner, als Daley Blind naar linksachter schuift en Daryl Janmaat op rechts gaat spelen.

Opstelling Oranje tegen Zweden

Vermoedelijk ook nieuw in de opstelling ten opzichte van het vorige duel is Davy Klaassen. Hij neemt de positie van Wesley Sneijder over, die naar linksbuiten verschuift. Met Quincy Promes op links en Vincent Janssen centraal, moet Steven Berghuis worden geslachtofferd. Blind hoopt met Klaassen, Sneijder en Janssen meer kansen op doel te krijgen dan tegen Griekenland.

Het enige waar Blind overigens op af kan gaan bij Zweden, is het afgelopen EK 2016, nog met Zlatan Ibrahimovic. Want dit wordt het eerste duel van Zweden na het EK, waarin het in de groepsfase verloor van België en Italië, en gelijkspeelde tegen Ierland.

Zoet; Janmaat, Bruma, Van Dijk, Blind; Klaassen, Strootman, Wijnaldum; Promes, Janssen, Sneijder.

Wedden op voetbal

Winst van Oranje met een doelpunt van Vincent Janssen heeft een aantrekkelijke notering. Ook de odds op winst van het Nederlands elftal zijn zeker de moeite van het overwegen waard.

Uitslagen WK Kwalificatie

Dinsdag 6 september
Bulgarije – Luxemburg 4-3 (1-0)
Wit-Rusland – Frankrijk 0-0 (0-0)
Zweden – Nederland 1-1 (1-0)
Andorra – Letland 0-1 (0-0)
Faeröer – Hongarije 0-0 (0-0)
Zwitserland – Portugal 2-0 (2-0)
Albanië – Macedonië 2-1 (1-0)
Bosnië-Herzegovina – Estland 5-0 (2-0)
Cyprus – België 0-3 (0-1)
Gibraltar – Griekenland 1-4 (1-4)