Afgelopen seizoen vertoonde de output van Lionel Messi een zorgwekkende tendens: minder goals, meer kots. De Argentijn heeft bij zowel wedstrijden van Barcelona en Argentinië zijn maaginhoud niet in zijn maag gehouden.

Derde WK Lionel Messi

Messi, die op het WK in Brazilië aan zijn derde mondiale eindronde begint, is het kotsen schijnbaar niet kotsbeu. Hij wimpelt vragen over het bizarre braken nonchalant af. Volgens hem gebeurt het ook tijdens trainingen en thuis dat hij plots moet kotsen. Tijdens een recente oefenpartij van Argentinië tegen Slovenië overkwam het de kleine grote man weer. De camera’s betrapten hem op heftig gekuch, alsof hij moest kokhalzen, alhoewel er dit keer niets uit zijn mond kwam.

Bondscoach: Messi is nerveus

De coach van de Argentijnen, Alejandro Sabella, meent te weten wat er speelt. “Zenuwen”, zegt hij tegen persbureau AP. “Hij is erg gespannen. Het is lastig om kalm te blijven.” Dat is begrijpelijk, want zijn land eist niets minder van hem dan de wereldtitel, terwijl hij eigenlijk lang niet zo geliefd is in Argentinië als zijn staat van dienst rechtvaardigt.

De kans is dus groot dat we naast goals ook kots van Messi te zien krijgen. Maar mocht Argentinië de World Cup winnen dan zijn toch vooral de 31 andere landen doodziek.