Juventus – Inter Milan. De Serie A is een van de vele competities die tijdens de feestdagen stil ligt. Maar waar bijvoorbeeld de Eredivisie pas over anderhalve week begint, is het in Italië deze week al weer feest. Zo staat er voor vanavond een heuse klassieker op het programma. Juventus neemt het thuis namelijk op tegen Inter Milan. Een aantal jaren geleden nog een echte topwedstrijd maar in deze tijden lijkt het niet meer dan een formaliteit voor koploper Juventus.

Bekijk hier de wedstrijd Juventus – Inter Milan live.

Juventus – Inter Milan

Hoe kan het verkeren? Onder José Mourinho won Internazionale nog alles wat er te winnen viel. Met Wesley Sneijder op nummer 10 wonnen de blauwzwarten uit Milaan nota bene de Champions League. Een aantal verkeerde trainerskeuzes en transfers later staat Internazionale op een teleurstellende elfde plek en mag het al blij zijn wanneer het nog een keer Europa in mag.

Tegenstander Juventus heeft de laatste jaren een andere route bewandeld. Na de aanstelling van trainer Capello werd De Oude Dame twee keer achter elkaar kampioen van Italië. Niet veel later werden die twee titels weer afgenomen vanwege het grote omkoopschandaal in Italië. Juventus werd ook nog eens teruggezet naar de Serie B en een ware leegloop aan spelers vond plaats. Er bleven echter ook een aantal grote namen en binnen twee jaar stond Juventus weer terug aan de top van Italië. Toen Juventus ook nog eens mooi voetbal ging etaleren dankzij Antonio Conte, werd Juventus de ongenaakbare kampioen van Italië. En dat drie jaar op rij.

Juventus heeft meerdere vedettes in de ploeg maar de absolute smaakmaker van dit moment is toch wel Carlos Tevez. De kleine Argentijn wist in de Serie A in vijftien doelpunten al tien keer het net te vinden. Dat de ex-United speler zo veel voor de goal komt is overigens niet zo gek. Op het middenveld heeft Juventus wereldspelers als Pirlo, Vidal en Paul Pogba rondlopen.

Icardi topscorer Inter Milan

Ook Inter heeft een Argentijnse smaakmaker. De 21-jarige Mauro Icardi heeft al acht keer gescoord in zestien wedstrijden en is daarmee ook de topscorer van de Milanezen. Mancini heeft overigens wel aangegeven zijn ploeg te willen versterken in de winter. Door de slechte financiële situatie bij Inter is het echter alleen mogelijk om wisselspelers van topclubs over te nemen.

De wedstrijd Juventus – Inter Milan begint om 21:00 uur.