AS Roma – Napoli. Ook in Italie kan het voetballen in de Serie A weer van start na de interlandonderbreking. Afgelopen week konden de Italianen nog gezamenlijk juichen om twee doelpunten van Graziano Pellè voor de nationale ploeg maar vanaf vandaag is het weer ieder voor zich. De Serie A begint dit weekend met een mooie pot. AS Roma speelt in eigen huis tegen Napoli, een rechtstreeks duel tussen de nummer twee en vijf van de Serie A. AS Roma kan het kampioenschap wel vergeten maar zal de tweede stek willen behouden om volgend jaar zonder voorrondes de Champions League in te kunnen. Napoli aast op een top 3 klassering maar heeft daar vandaag wel een goed resultaat bij nodig.

Napoli heeft niks aan gelijkspel

Napoli heeft door de slechte vorm van de laatste weken namelijk toegestaan dat ploegen als AS Roma en Lazio bij het team uit Napels konden weglopen. Inmiddels is het gat tussen AS Roma en Napoli al zes punten maar er zijn nog tien wedstrijden te spelen waardoor alles mogelijk is. Een overwinning in Rome lijkt daar wel noodzakelijk voor.

Napoli op zoek naar overwinning

De slechte vorm van Napoli kwam eigenlijk uit de lucht vallen. De ploeg van Benitez leek het goed voor elkaar te hebben. Ze speelde voor Italiaanse begrippen fris en aanvallend voetbal en leken daarmee ook succesvol. Maar sinds maart is er iets mis bij Napoli. Van de laatste vijf wedstrijden in de Serie A won het er geen een en dat is bijzonder in een reeks waarin alleen Lazio echt een geduchte concurrent had moeten zijn. Gelukkig komt er ook nog goed nieuws vanuit Napels. In de Europa League wist het namelijk wel af te rekenen met de tegenstander. Dinamo Moskou werd opzij gezet en de volgende horde is Vfl Wolfsburg.

Veel gelijke spelen voor Roma

AS Roma begon dit seizoen fantastisch. Lange tijd leek het mee te kunnen met Juventus en een spannende strijd om de scudetto leek in zicht. AS Roma is ook in meer recente tijden vrijwel onverslaanbaar maar winnen doet het niet vaak. Roma verloor sinds november pas een keer in de Serie A maar won van de achttien wedstrijden sinds die maand ook maar zeven keer. Toch staat Roma er nog aardig voor in de hoogste afdeling van het Italiaanse voetbal en de kans lijkt dan ook aanwezig dat AS Roma volgend jaar wederom in de Champions League te bewonderen zal zijn.

De wedstrijd AS Roma – Napoli begint om 12:30 uur.