Maandag om 20:45 uur ontvangt nummer zeventien Sassuolo de koploper Juventus. De titelverdediger kan zijn voorsprong op nummer twee AS Roma uitbouwen tot acht punten. Dat is, met slechts drie wedstrijden voor de boeg, een schier onoverbrugbare kloof.

Sassuolo is nog niet veilig

De promovendus Sassuolo, uit het mid-noorden van Italië, heeft zich nog niet veilig gespeeld. Nummer achttien Bologna heeft evenveel punten (en een extra wedstrijd gespeeld) en nummer negentien Livorno staat drie punten achter. Uit de zes vorige duels werden zeven punten gehaald.

Juventus staat op vijftien punten uit de vorige zes matches en heeft zeventien thuiswedstrijden op rij niet meer verloren. Eerder dit seizoen won de club uit Turijn thuis van Sassuolo met 4-0. De Argentijn Carlos Tevez pakte een hattrick mee.

Juventus kan grens van 100 punten slechten

Nooit eerder behaalde een team minstens honderd punten in de Serie A. Juventus staat na 34 potjes op 90 punten en gaat die grens dus in elk geval heel dicht naderen. De derde titel op rij, de Scudetto, ligt voor het oprapen. De enige reden dat Juventus niet al lang een feestelijke parade in Turijn heeft georganiseerd, is dat AS Roma een formidabele nummer twee is. Ook zonder Kevin Strootman blijft Roma winnen en Juventus opjagen. Roma heeft sowieso al het hoogste aantal punten voor een nummer twee bij elkaar gespeeld sinds de Serie A in 2003 uitbreidde naar twintig clubs.

Juventus ook nog in Europa League

Afgelopen donderdag liep Juventus een klap op in de halve finale van de Europa League. Benfica won thuis met 2-1. De prioriteit voor De Oude Dame ligt bij het rechtzetten van die achterstand in de return.

Sassuolo is drie duels na elkaar ongeslagen gebleven en in die reeks werd slechts één tegengoal opgelopen. Bovendien kwam die goal tot stand via een penalty. Door de plotse piek is Sassuolo voor het eerst sinds 15 speelrondes uit de degradatiezone geglipt. De Neroverdi hebben dit seizoen aardige resultaten geboekt tegen veel grotere clubs. Van AC Milan werd gewonnen en uit tegen AS Roma en Napoli werd tweemaal één puntje afgepakt.

Huurlingen Juventus bij Sassuolo

Domenici Berardi is geschorst, zodat de van Juventus geleende speler toe moet kijken vanaf de zijlijn. Twee andere Juve-huurlingen starten wel in de basis, te weten Reto Ziegler en Simone Zaza.