Erick Thohir is sinds november 2013 de president van Inter Milan. De Indonesische zakenman staat aan het roer van het mediabedrijf Mahaka Group heeft zijn vingers in de pap van meerdere voetbalclubs en sporttakken. Hij is bijvoorbeeld ook eigenaar van de Amerikaanse club DC United en is de president van de Zuidoost-Aziatische basketballvereniging.

Inter Milan staat vijfde in de Italiaanse Serie A. De achterstand op nummer vier Fiorentina is nog te overzien (vier punten). De top drie is echter buiten bereik en koploper Juventus heeft zelfs 28 punten meer. Vier jaar geleden nog won Internazionale de “treble”: de Italiaanse beker, competitie en de Champions League.

Thohir wil niets liever dan de gloriedagen van Inter Milan herbeleven. Vooralsnog vindt hij dat trainer Walter Mazzarri de juiste man is om de blauwzwarten naar de top te leiden. Maar mocht Mazzarri daar niet in slagen of daar niet de tijd voor krijgen, dan lijkt Thohir al een opvolger in zijn hoofd te hebben zitten: Frank de Boer van Ajax.

“Ik bewonder wat De Boer nu doet bij Ajax”, zei Thohir onlangs. “Maar mijn relatie met Mazzarri is uitstekend. Ik zie hem veel, spreek hem veel, alles gaat oke”, zegt de tycoon. Toch wil hij zich niet expliciet uitspreken over de toekomst van Mazzarri bij de club. “We zien het wel. We doen het stap voor stap. Daarnaast gaat het om het hele team, de hele organisatie, en niet om één man. Met alleen Messi in je elftal word je ook geen kampioen.”