Coppa Italia: Napoli – Lazio. Het fraaie seizoen van Lazio Roma kan vanavond mogelijk nog mooier worden. De Romeinen nemen het in de halve finale van de Coppa Italia op tegen Napoli, de bekerwinnaar van vorig seizoen. De heenwedstrijd in Rome eindigde in 1-1.

Bekijk hier de live stream van de Coppa Italia wedstrijd Napoli – Lazio.

Napoli – Lazio

Lazio heeft enkele teleurstellende jaren achter de rug, maar dit seizoen lijkt de ploeg hard op weg naar plaatsing voor Europees voetbal en misschien zelfs wel de Champions League. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de uitstekende prestaties van Stefan de Vrij. De Nederlander stapte vorige zomer over van Feyenoord naar de Italiaanse hoofdstad en groeide al snel uit tot een vaste waarde. Datzelfde gold voor Edson Braafheid, wiens carrière op een dood spoor zat maar inmiddels weer nieuw leven is ingeblazen.

Nederlanders doen het uitstekend bij clubs

Hoewel Lazio in de competitie boven Napoli staat, beginnen de Romeinen vanavond niet als favoriet aan de halve finale. De heenwedstrijd in Rome eindigde namelijk in een 1-1 gelijkspel, waardoor Napoli een belangrijk uitdoelpunt wist te produceren. Ook bij de ploeg van coach Rafaël Benitez loopt er een Nederlander rond. Jonathan de Guzman (die De Vrij nog kent van zijn periode bij Feyenoord en het Nederlands elftal) heeft zich net als zijn landgenoten bij Lazio ontpopt tot basisspeler en is inmiddels van onschatbare waarde.

Juventus heeft zich geplaatst voor finale Coppa Italia

De winnaar van het duel van vanavond wacht op 7 juni een zware finale. Juventus, dat voor de vierde keer op rij op weg lijkt naar de landstitel in Italie, wist zich gisteravond namelijk al te plaatsen voor de finale van de Coppa. De ploeg van coach Massimiliano Allegri maakte in Florence op overtuigde wijze een 1-2 achterstand goed. Juventus kwam na twintig minuten op voorsprong via Alessandro Matri, waarna Roberto Pereyra en Leandro Bonucci de Turijnse zege nog meer glans gaven in het tweede bedrijf. In de slotfase kreeg de overwinning wel een smetje, want Alvaro Morata werd met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Hij is er in de finale tegen Napoli of Lazio dus niet bij.

De KNVB Beker wedstrijd Napoli – Lazio begint vanavond om 20:45 uur.