Juventus – Napoli. Aan het begin van dit seizoen leek Juventus geen enkele kans te maken op een volgend landskampioenschap. Het stond ergens onderaan, maar toch is het nu nog maar twee punten verwijderd van de koppositie. Zaterdagavond speelt de Oude Dame tegen Napoli, dat eerste staat.

Juventus – Napoli

Een heuse kraker dus, in de Italiaanse Serie A. Napoli draait dit seizoen geweldig en spits Higuain scoort aan de lopende band. Hij is topscorer. Juventus moest dus even op gang komen, maar ondertussen zijn er al dertien wedstrijden op rij winnend afgesloten. Een ongekende reeks, die de Turijners dus op plek twee heeft gebracht.

Juventus-trainer Allegri is klaar voor de strijd, zo zegt hij zelf. ‘’Napoli gaat nog helemaal niets beslissen in de aankomende wedstrijd. We zijn in vorm en we hebben spelers waar Napoli bang voor moet zijn’’, zo zegt hij tegenover Mediaset.

Juve kan en wil koppositie pakken in Serie A

Bij winst kan Juve dus de koppositie pakken en dat is natuurlijk het doel van Allegri. Maar dat gebeurt naar alle waarschijnlijkheid dan wel zonder steunpilaar Giorgio Chiellini. De centrale verdediger moest vorige week het veld verlaten in de wedstrijd tegen Frosinone en doet waarschijnlijk niet mee.

‘’We hebben Barzagli, Rugani en Lichtsteiner die op zijn plek kunnen spelen. Het is even balen, maar we kunnen dit opvangen’’, zo verklaart Allegri.

De trainer van Napoli, Maurizio Sarri, heeft vertrouwen in een goede afloop en dat hij naar het duel uitkijkt. ‘’Ik ben eigenlijk trots dat Juventus ons ziet als de grote rivaal dit seizoen’’, zo laat hij weten op de clubsite van Napoli.

Sarri wil ondanks de kraker komende zondag niet op de zaken vooruit lopen. ‘’Natuurlijk is dit duel erg belangrijk voor beide ploegen. Maar het seizoen duurt nog lang en er kan nog van alles gebeuren. We hebben er in ieder geval veel zin in met zijn allen.’’

Wedden op Juventus – Napoli

Juventus is favoriet met een notering van 2.15. Een gelijkspel staat genoteerd op 3.30 en winst voor Napoli staat op 3.70. Denk jij dat er 3 of meer doelpunten worden gescoord dan staat daar een quotering van 2.06 voor.

Het duel Juventus – Napoli staat vanavond om 20.45 uur gepland.