Fiorentina – Lazio. Jarenlang zorgde de hegemonie van Juventus in de Serie A er voor dat de competitie als saai kon worden omschreven. De Oude Dame bleek nauwelijks te verslaan, wat voor een hoop ploegen betekende dat het een kwestie van strijden werd om de plekjes onder de kampioen. Twee van die ploegen waren Lazio Roma en Fiorentina. Nu Juventus het seizoen begon met een verschrikkelijk slechte reeks, konden dat soort ploegen voor het eerst meespelen om de eerste plek. Lazio haakte af in die strijd, Fiorentina doet het boven verwachting goed.

Fiorentina – Lazio: Pioli blijft aan bij Lazio

Althans, boven verwachting mag je de prestatie van Fiorentina eigenlijk niet meer noemen. De club uit Florence zit de laatste jaren consistent bij de top 5, en doet nu dus mee om de bovenste plekken. Slechts een puntje bedraagt de achterstand op de eveneens verrassende koploper, Internazionale. Bij Lazio loopt het dus allemaal wat stroever, hetgeen veel kritiek oplevert voor trainer Pioli. Toch is de trainer, die een hele enclave Nederlanders naar Rome haalde, niet van plan te stoppen. “Ik ben hoofdverantwoordelijk voor de teleurstellende prestaties, maar ik ga het zinkende schip niet verlaten”, deelde Pioli onlangs mee op een persconferentie na de 2-0 nederlaag tegen Juventus. “Ik ga niet opstappen. Het team gelooft in onze werkwijze, ook nu het wat moeizamer gaat.”

De top 3

Fiorentina @1.83 is volgens 888sport in ieder geval favoriet tegen Lazio @4.65 en lijkt zich dus te melden voor de bovenste plek. Concurrent Inter speelt tegen het verrassende Sassuolo en is dus ook alles behalve verzekerd van de drie punten. De nummer twee van de competitie, Napoli (net zo veel punten als Fiorentina) lijkt de makkelijkste wedstrijd van de drie te hebben. Zij spelen namelijk tegen het laag geklasseerde Frosinone. Ook Juventus komt overigens nog in actie, zij spelen de laatste wedstrijd van het weekend, zondag om 20:30 tegen Sampdoria.

De Serie A wedstrijd Fiorentina – Lazio Roma begint vanavond om 18.00 uur.