Zaterdag om 18:00 uur is FC Barcelona de gastheer voor Real Beatis, de nummer twintig van de Spaanse Primera Division. Barcelona staat tweede met één punt achterstand op Atletico Madrid en twee punten meer dan Real Madrid.

De concurrenten spelen vandaag ook. Atletico Madrid begint eerder op de dag, om 16:00 uur, tegen Villareal, terwijl Real Madrid om 20:00 uur op bezoek komt bij Real Sociedad.

Zware week voor FC Barcelona

Het was geen vrolijke week voor de huidige kampioen van Spanje. In de Champions League werd thuis met 1-1 gelijk gespeeld tegen Atletico Madrid, zodat laatstgenoemde met een fijner gevoel aan de return begint. Daarnaast kreeg Barcelona een boete opgelegd door de voetbalbond FIFA vanwege het overtreden van de transferregels. FIFA constateert dat Barcelona het niet altijd zo nauw neemt, met het benaderen en contracteren van zeer jeugdigde voetballers. De straf is dat Barcelona de komende twee transferperiodes geen spelers aan mag trekken. Daarnaast komt er een boete van dik drie ton.

Gerardo Martino verwerpt smoesjes

Trainer Gerardo Martino moet bovendien keeper Victor Valdes de rest van het seizoen missen. Verdediger Gerard Pique zal pas eind april aan een terugkeer kunnen denken. Hij heeft heupklachten, wat best ironisch is, aangezien zijn vriendin Shakira ooit zong dat “hips don’t lie”. “Er zijn geen mogelijke of geldige excuses”, zegt Martino streng. “Blessures of problemen buiten het veld tellen niet mee. Het is zoals het is en ons doel is nog steeds om voor de vijfde maal in de afgelopen zes jaar de competitie te winnen.”

Betis staat onderaan

Betis staat treurig onderaan de competitie met 22 punten en een doelsaldo van min 34. Van de afgelopen zes duels tegen Barcelona verloor het er vier en won het er eentje, maar dat gebeurde in januari 2011. Barcelona won vijf van de laatste zes thuiswedstrijden en speelde eenmaal gelijk. Het doelsaldo in die reeks is 20-7 voor de Catalanen.

Waar Betis op kan hopen is dat Barcelona nog de zware match in de Champions League in de benen heeft. Van de vorige vier partijen die Barca speelde na een Europese wedstrijd, verloor de club er twee. Daarnaast is Betis vijf uitwedstrijden op rij ongeslagen.