FC Barcelona – Atletico Madrid. In een rechtstreeks Primera Division duel om de koppositie kruisen FC Barcelona en Atlético Madrid vanmiddag de degens. De Catalanen zijn gewaarschuwd, want Atlético is dit seizoen bijna niet te passeren.

FC Barcelona – Atlético Madrid

Het succes van Atlético Madrid (@7.00) van de laatste jaren blijkt zeker geen toevalstreffer te zijn geweest. De formatie van trainer Diego Simeone knokt ook dit seizoen weer mee om de Spaanse landstitel en doet weinig onder voor FC Barcelona (@1.50) en Real Madrid, de andere twee Spaanse grootmachten. Sterker nog, de Rojiblancos staan er op papier een stuk gunstiger voor dan de groot stadsrivaal Real, die vier punten minder heeft. Hoe sterk Atlético écht is, mag het vanmiddag laten zien in Camp Nou.

De grootste blikvanger in het elftal van Simeone is momenteel Antoine Griezmann. De Franse international was in zijn eerste seizoen al goed voor 22 competitietreffers en de teller staat nu alweer op dertien goals. Griezmann speelt zó goed, dat hij momenteel in verband wordt gebracht met verscheidene Europese topclubs, waaronder Chelsea maar óók Barcelona. Claudio Bravo, doelman bij de Catalaanse grootmacht en oud-ploeggenoot van Griezmann bij Sociedad, is ervan overtuigd dat de middenvelder een aanwinst zou zijn voor Barcelona.

“Ik ben heel erg verrast door hem”, vertelt de sluitpost aan Marca. Volgens Bravo was Griezmann vroeger nog wel eens onhandelbaar voor zijn trainers, maar heeft hij inmiddels stappen gemaakt. “Hij is snel volwassen geworden. Antoine wist dat hij er hard voor moest werken en was eerst erg onrustig. Nu is hij een speler van wereldklasse geworden. Griezmann is meer dan goed genoeg om voor Barcelona te spelen.”

Barcelona, dat vanmiddag natuurlijk aantreedt met het supertrio Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez, verdedigt voorafgaand aan het duel de koppositie. De Catalanen hebben net als Atlético 48 punten verzameld, maar hadden daar een wedstrijd minder voor nodig. Bovendien is het doelsaldo van de regerend landskampioen een stuk beter (+36 om +22) dan dat van de Madrilenen. Daarbij moet wel gezegd worden dat Atlético de ploeg is met het minst aantal tegendoelpunten. De vechtmachine van Simeone incasseerde tot dusver slechts acht doelpunten. Bij Barcelona is dat de helft (zestien) meer.

Wedden op FC Barcelona – Atlético Madrid

Wedden op Barcelona – Atlético? Dat kan bij 888sport. Om je enkele tips te geven: de defensie van Atlético is zoals vermeld bijna niet te passeren. Het is daarom aantrekkelijk om in te zetten op het aantal doelpunten dat Barcelona gaat scoren. Bij minder dan 1,5 doelpunten van Barcelona is je inzet liefst 2.12 waard! Ook wedden op dubbele kansen is een goed idee. Zet je in op draw or away, dan krijg je liefst 2.65 keer je inzet terug. Of waag je écht een gok en zet je op winst Atlético in? In dat geval kun je zeven keer (7.00) je inzet terugkrijgen!