Volgens de Britse krant Sunday Mirror wordt Stefan de Vrij de eerste aankoop van Louis van Gaal bij Manchester United. De Vrij stond al voor het WK 2014 in de belangstelling van Lazio Roma. Feyenoord was ontevreden over het bod van de Italiaanse club. Man United is kennelijk bereid om wat dieper in de buidel te tasten voor De Vrij.

Manchester United heeft verdedigers nodig

The Red Devils hebben een paar centrale verdedigers nodig. Nemanja Vidic en Rio Ferdinand hebben na vele jaren trouwe dienst de club verlaten. De Vrij lijkt toe aan een stap hogerop na zijn prima prestaties op het WK. Eerder contracteerde Man United Luke Shaw en Ander Herrera, maar die spelers werden aangetrokken toen Van Gaal nog niet officieel was begonnen in Manchester.

12,5 miljoen voor Stefan de Vrij

De site Elf Voetbal meldt dat De Vrij circa 12,5 miljoen euro moet opleveren, terwijl The Mirror toevoegt dat ook Liverpool zijn oog heeft laten vallen op de verdediger. Bij de nummer twee van vorig seizoen is de kans op een basisplaats groter. De 22-jarige Feyenoorder heeft in Rotterdam een contract tot medio 2015.

Martin van Geel: geen concrete belangstelling

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord verklaarde gisteren: “Zolang er nog geen concrete belangstelling is, is hij nog steeds Feyenoorder en meldt hij zich volgende week weer bij de club.”

Lees ook: Schotse club Hibernian schiet bal tegen een duif.