Manchester United – Chelsea. Voor Louis van Gaal resteert er vanavond niets anders dan een overwinning op Chelsea om zijn baan te behouden. De Nederlandse coach ligt zwaar onder vuur bij Manchester United en nieuw puntenverlies lijkt op voorhand fatale gevolgen te hebben.

Manchester United – Chelsea

United verkeert na drie opeenvolgende nederlagen tegen AFC Bournemouth, Norwich City en Stoke City in noodweer. De Engelse topclub lijkt de landstitel nu al te kunnen vergeten en is bovendien uitgeschakeld in de Champions League. Spelers als Wayne Rooney, Juan Mata en Anthony Martial zijn onherkenbaar en ook de Nederlanders Memphis Depay en Daley Blind kunnen momenteel geen potten breken. De fans zijn het behoudende voetbal bovendien spuugzat. Van Gaal lijkt bij puntenverlies tegen Chelsea het kind van de rekening te gaan worden.

De coach liet kort na de nederlaag bij Stoke van afgelopen zaterdag weten te vrezen voor zijn ontslag. “Ik voel het vertrouwen en de steun van mijn spelers en ik voel ook de steun van het bestuur. Al verandert dat na vandaag misschien wel. Ik verwacht dat ik bij het duel met Chelsea nog op de bank zit, maar ik weet ook dat ik te weinig tijd heb om het tij te keren. De club hoeft mij niet te ontslaan, wellicht houd ik de eer aan mezelf. Dat heb ik vaker gedaan.”

Louis van Gaal vs Guus Hiddink

Van Gaal zit vanavond inderdaad nog op de bank tegen Chelsea, waardoor het duel op Old Trafford een Nederlands onderonsje wordt. Guus Hiddink werd onlangs namelijk aangesteld als opvolger van de ontslagen José Mourinho. De Nederlander debuteerde zaterdag met een moeizaam 2-2 gelijkspel tegen Watford. Chelsea draait net als United zeer stroef in de Premier League, met een teleurstellende vijftiende plaats als bewijs daarvoor. De laatste weken krabbelen de Londenaren echter langzaam op.

Wedden op Manchester United – Chelsea

Op papier is Manchester United – Chelsea dan geen topduel, toch blijft het een strijd tussen twee absolute grootmachten. Wil jij een wedje wagen? Dat kan bij 888sport. De quoteringen zijn op voorhand zeker aantrekkelijk te noemen. Een zege van United staat namelijk genoteerd op 2.55, terwijl een overwinning van Chelsea zelfs 3.08 oplevert. Of blijven de stuntelende grootmachten keurig in evenwicht? In dat geval krijg je voor iedere ingezette euro 3.29 terug. Natuurlijk kun je ook inzetten op doelpuntenmakers. Eden Hazard keert weer terug in het elftal van Chelsea. Een doelpunt van de Belg staat genoteerd op 4.40. Of gaat Wayne Rooney weer eens scoren? In dat geval levert iedere euro je 3.65 op.