Zaterdag om 18:30 uur is Chelsea de gastheer voor Sunderland. Chelsea staat tweede in de Premier League met twee punten minder dan Liverpool, dat zondag speelt. Tegen de nummer twintig Sunderland kunnen de “Blues” dus, zoals dat heet, de druk opvoeren.

Nog vier speelronden voor titelstrijd Liverpool, Chelsea en Manchester City

Over vier speelronden is de nieuwe kampioen van Engeland bekend. Naast Liverpool en Chelsea is ook Manchester City nog in de race, dat tot en met januari de grootste kanshebber leek, maar nu (met één wedstrijd minder gespeeld) een gaatje van zes punten op de koploper moet overbruggen. Wat vorm betreft is Liverpool nu het paard met de hoogste snelheid. Liverpool heeft tienmaal op rij gewonnen. Chelsea heeft uit de laatste zes duels twaalf punten gehaald, Man City elf. Oh, en Sunderland? Eén punt.

Jose Mourinho, trainer van Chelsea, heeft een halve finale in de Champions League om naar vooruit te kijken. De Portugese strateeg, splijtzwam en succescoach verkeert in dezelfde positie als Liverpool: worden de komende vier competitieduels gewonnen, dan gloort het landskampioenschap, aangezien op 27 april uit tegen de koploper wordt gespeeld.

Stanford Brigde van Chelsea is een vesting

Stanford Bridge van Chelsea is voor zo goed als alle tegenstanders een brug te ver. Al zeventien thuiswedstijden op rij heeft Chelsea geen nederlaag geleden in de Premier League. De prestaties van Sunderland in uitwedstrijden is niet hoopgevend voor de degradatieklant. Vijf keer na elkaar is niet gewonnen en uit zeventien pogingen werden veertien punten gepakt.

Eden Hazard absent bij Chelsea, Jozy Altidore gepasseerd bij Sunderland

Van de laatste zes onderlinge duels op Stanford Bridge won Chelsea er vijf. Eden Hazard speelt waarschijnlijk niet mee voor Chelsea, maar Mourinho heeft voldoende alternatieven achter de hand om dat op te vangen. Bij Sunderland is Jozy Altidore, ex-AZ, fit verklaard. De Amerikaan zal toch moeten toezien hoe zijn plek wordt ingenomen door Connor Wickham, aangezien hij woensdag twee goals maakte tegen Mancester City.

Jose Mourinho van Special One naar Silent One

Mourinho ontving eerder deze maand een boete van 8.000 Pond vanwege opmerkingen richting de scheids tijdens de wedstrijd tegen Aston Villa. De Portugees, met het schattige JM geprint op sommige trainingspakken, reageert heel volwassen op de boete, door niet meer te praten met de media. De Engelse pers weet wel raad met de werkweigering van de man die zichzelf ooit “the special one” noemde. Ze dopen hem om tot “the silent one”.