Oranje gaat niet naar het EK voetbal 2016 in Frankrijk, tijd voor een interview met de oprichters van ShirtsofHolland, Sean en Mark. ShirtsofHolland is de leverancier van het enige echte Nederland-overhemd. Bij de wedstrijden van het Nederlands Elftal wordt natuurlijk massaal oranje kleding gedragen. Maar wordt 2016 nog een oranje topjaar? Uiteraard is er nog altijd Koningsdag en natuurlijk de Olympische Spelen in Rio. Waar de Nederlandse delegatie ons zeker weten weer blij gaat maken met een aantal medailles. En niet te vergeten, in september starten de kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal voor plaatsing voor het WK voetbal 2018 in Rusland.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen van de overhemden ShirtsofHolland?

“Elke keer als er weer een oranje event was, was het zoeken naar dat ene oranje T-shirt of dat ene oranje polo-shirt dat je in je kast hebt liggen. Maar na een tijd zijn die meer roze dan oranje en een meer kwalitatief en stijlvoller alternatief was er gewoon niet. En dus zijn we zelf het enige echte Hollandse overhemd gaan ontwerpen en produceren. Voorwaarde was dat het stijlvol moest zijn, van goede kwaliteit en natuurlijk met een eerbetoon aan Nederland. Elk overhemd heeft dus een fiere Hollandse leeuw op de borst geborduurd.

Hoe gaat het tot nu toe?

“Heel erg goed al zeggen we het zelf. Al sinds de introductie hebben we heel veel publiciteit gehad, onder meer in de Telegraaf en op BNR Radio. Al was vooral tijdens de introductie een aantal jaar geleden. Maar inmiddels hebben we diverse partners en samenwerkingen. Onder meer met de Oranjecamping. Vorig jaar waren we aanwezig op het WK 2014 in Brazilië en hebben we alle medewerkers van de Oranjecamping aangekleed. En ook met Koningsdag zien we regelmatig mannen in ons overhemd lopen. Voor 2016 verwachten we ook weer aanwezig te zijn tijdens de Olympische Spelen in Rio.

Is ShirtsofHolland het enige merk dat jullie hebben opgericht?

ShirtsofHolland“Door ShirtsofHolland hebben we de smaak te pakken gekregen en inmiddels hebben we diverse merken en platforms geïntroduceerd. We zijn zelf allebei bijna 2 meter lang en hadden altijd moeite om leuke, goed passende overhemden te vinden. En dus zijn we die ook zelf gaan ontwerpen en produceren. Inmiddels heeft ons merk Sleeve7 de grootste collectie in Europa met overhemden met extra lange mouw, ook wel mouwlengte 7 genoemd. Die zijn te koop op mouwlengte7.com. En niet veel later hebben we ShirtsofCotton T-shirts geïntroduceerd. Perfecte T-shirts voor onder je overhemd. En inmiddels hebben we ook een fysieke herenmodezaak in Amsterdam geopend. Daaraan gekoppeld is overhemden.com.

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

Allereerst hopen we natuurlijk van harte dat het Nederlands Elftal de draad weer kan oppakken en zich makkelijk plaatst voor het WK voetbal in 2018. Daarnaast introduceren we begin volgend jaar een nieuw overhemdenmerk. We houden er van om het net even anders te doen dan gebruikelijk, dus niet zomaar weer een nieuw merk. En verder willen we volop groeien met Sleeve7 en ShirtsofCotton in het buitenland. Want niet alleen in Nederland zijn er lange mannen!”