Vandaag worden er zeven duels gespeeld voor de KNVB Beker. Dinsdag bleek al dat ook dit jaar verrassingen op de loer liggen, want Sparta schakelde de negenvoudig kampioen PSV uit. Op het programma vandaag onder andere Kozakken Boys – Ajax en Feyenoord – Excelsior. Het programma begint om 18.30 uur. Onderaan het hele speelschema voor vandaag en de voorspellingen.

Kozakken Boys – Ajax

De amateurs van Kozakken Boys zullen zich niet zoveel illusies maken tegen Ajax. Niet met enorme cijfers verliezen is al goed genoeg. Alhoewel, bij het vorige treffen in 2007, ook in de KNVB Beker, duurde het tot de 104e minuut, dus in de verlenging, voordat Ajax de beslissende 1-2 aantekende.

De Boys komen uit in de Tweede Divisie en bezetten daarin na tien speelronden de zevende plek met vijftien punten. Thuis pakte de club maar zeven van die vijftien punten. Ajax behaalde in de Eredivisie juist uit meer punten dan thuis: dertien om tien.

Jonkies Ajax aan de beurt

Peter Bosz, trainer van Ajax, laat echter een zeer groot aantal vaste krachten thuis voor dit tripje naar Werkendam. Van de elf die zondag nog vanaf de aftrap op het veld stonden tegen Feyenoord, zijn nu alleen Bertrand Traoré, Nick Viergever en Amin Younes opgenomen in de negentienkoppige selectie. Dat opent mogelijkheden voor Norbert Alblas, Pelle Clement en Carel Eiting, die wellicht hun eerste minuten in Ajax 1 gaan maken. Dertien van de 19 spelers zijn 21 jaar of jonger.

Feyenoord – Excelsior

Het moest een keer gebeuren en afgelopen weekend leed koploper Feyenoord dan eindelijk puntverlies in de competitie. Maar met de 1-1 tegen rivaal Ajax kan iedereen best leven en nu staat er tegen stadgenoot weer een beladen duel op de agenda. Alhoewel, zo beladen was dit affiche de vorige jaren niet, want Feyenoord won al zes keer op rij.

Ook de zes vorige confrontaties in De Kuip gingen keer op keer de kant op van Feyenoord. Het totale doelsaldo van die reeks is 15-3, terwijl Feyenoord in de zes laatste duels (ongeacht op welke locatie) minstens drie maal scoorde tegen Excelsior.

Programma KNVB Beker

woensdag 26 oktober 2016

18.30 Kozakken Boys – Ajax
20.00 AZ – FC Emmen
20.00 FC Utrecht – FC Groningen
20.00 Heracles Almelo – UNA
20.00 IJsselmeervogels – Kon.HFC
20.00 Vitesse – RKC Waalwijk
20.45 Feyenoord – Excelsior

Voetbal voorspelling doen