Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse, kan misschien een bloemetje verwachten van Merab Jordania. De voormalige eigenaar van Vitesse zegt namelijk dat het hem spijt dat hij De Wit heeft bedreigd.

Merab Jordania is teleurgesteld

Of nee, eigenlijk bedoelt Jordania dat het hem spijt dat De Wit zijn uitlatingen interpreteerde als bedreigingen. De Georgische zakenman erkent dat hij opmerkingen heeft gemaakt als “Ik snij je vingers er af”. Gewoon voor de lol, niet als echte bedreiging. “Maar als hij zich daadwerkelijk bedreigd heeft gevoeld, dan spijt me dat”, legt hij uit. Om vervolgens comfortabel in de slachtofferrol te kruipen: “Verbitterd ben ik niet, eerder teleurgesteld.”

Peter Bosz vindt het lariekoek

Trainer Peter Bosz wordt door de perikelen gestoord in de voorbereidingen op de match met Ajax. Hij stoort zich aan de onthulling van Jordania, dat de Engelse club Chelsea eigenlijk de macht heeft in Arnhem en dat Chelsea niet wil dat Vitesse te succesvol wordt. Daar klopt volgens Bosz niets van. “Als ik als voetballer mijn best doe en lees dat ik geen kampioen mag worden, dan zou ik boos worden. Dit slaat nergens op. Denk je dat ik echt een wedstrijd weg zou geven? Denk je dat ik me door Londen laat zeggen wie ik opstel? Ik hoop hiermee voldoende te hebben gezegd: dit is een lulverhaal.”

Morgen verzamelen fans van Vitesse zich op de Korenmarkt in Arnhem om gezamenlijk naar het Gelredome te lopen. Ze doen dat onder het motto “Vitesse is van ons”.

Frank de Boer twijfelt

Ajax-trainer Frank de Boer krabt zich op het hoofd en weet niet wie te geloven. “Het hangt er vanaf met welke intenties je een seizoen begint, maar het lijkt me dat je altijd kampioen wil worden. Ik kan het ook niet geloven, maar het is de uitspraak van Merab Jordania. Als het echt zo is, lijkt me dat geen gezonde omgeving”, aldus De Boer.