De onderhandelingen tussen Manchester United en Louis van Gaal hebben nog geen ondertekend contract opgeleverd. Engelse media meldden dinsdagochtend dat de Engelse club zich niet kan vinden in de personele wensen van de bondscoach van Oranje.

Independent: Ryan Giggs moet blijven

De krant Independent meent te weten dat er onenigheid bestaat over de toekomstige rol van Ryan Giggs. De veertigjarige Giggs speelt al twintig jaar voor de uittredend kampioen van Engeland en is na het ontslag van David Moyes benoemd tot tijdelijke trainer. De directie van Man United vindt hem te onervaren voor een permanente rol als trainer. In het ideale geval blijft Giggs een paar jaar aan als assistent, waarna hij naar voren kan worden geschoven als de nieuwe hoofdtrainer.

Louis van Gaal wil landgenoten meenemen

Maar wat is Louis van Gaal van plan met Giggs, mocht de 62-jarige Nederlander na het seizoen de Red Devils gaan leiden? Van Gaal heeft volgens Engelse media heldere ideeën over hoe de verdeling van staffuncties. Hij heeft Patrick Kluivert op het oog als assistent en zou ook keeperstrainer Frans Hoek, fysiotherapeut Jos van Dijk en analist Max Reekers mee willen nemen naar Manchester. Dat beperkt de mogelijkheden voor Giggs en zijn makkers van de zogeheten “class of 92”, een groepje voormalige voetballers die in 1992 doorbraken en in latere jaren talloze prijzen bij elkaar speelden.

Vice-voorzitter wil continuïteit

Ed Woodward, de vice-voorzitter van Manchester United, streeft naar een “thread of continuity”, oftewel naar een rode draad in de leiding van de club. Hij ziet het liefst dat Giggs in een of andere rol aanblijft en dat ook Phil Neville, Nicky Butt of Paul Scholes van de class of 92 hun gezicht blijven laten zien.

Carlo Ancelotti de lachende derde?

Als de besprekingen in een impasse blijven steken, neemt de kans toe dat de Red Devils hun blik richten op trainer Carlo Ancelotti. Zijn club Real Madrid speelt vanavond in de halve finale van de Champions League tegen Bayern Munchen. De Italiaan heeft een rijk verleden en leidde onder meer Chelsea en AC Milan.