FC Twente heeft punten verspilt tegen PEC Zwolle. Ze stonden het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong, maar in de laatste tien minuten kregen ze een strafschop tegen die Zwolle weer op gelijke hoogte bracht.

Dusan Tadic wist zijn ploeg na elf minuten al op voorsprong te zetten. Hij schoot binnen, nadat een voorzet over mandekker Joost Broerse heen vloog. PEC Zwolle ging op zoek naar de gelijkmaker. Fred Benson kopte bijna raak, maar Nikolay Michaylov hield zijn doel schoon.

Giovanni Gravenbeek kon even later ook zijn ploeg op gelijke hoogte brengen, maar hij schoot onbegrijpelijk over. In de tweede helft was de ploeg van trainer Art Langeler nog steeds de betere. Even later schoot Broerse een bal op de lat. In de 81e minuut werd Denni Robin Avdic onderuit getrokken in het strafschopgebied en schoot hij zelf vanaf elf meter raak. Hiermee bepaalde hij ook de einduitslag.

FC Twente is niet de enige top ploeg die deze speelronde punten verspeeld, ook PSV, Vitesse en Ajax deden dit. Alleen Feyenoord wist de volle buit te pakken en hiermee in te lopen op de concurrenten. PEC Zwolle staat nog steeds in de degradatiezone met een punt achterstand op Roda JC.