Eredivisie Transfernieuws. De transfercarrousel in de Eredivisie is officieel los en dat betekent een hoop nieuwe namen bij een hoop nieuwe clubs. Mede doordat de grote Europese topclubs zijn begonnen met het investeren in nieuwe namen, komen ook de Nederlandse clubs in actie. Neem bijvoorbeeld het sneeuwbaleffect dat de transfer van Wijnaldum heeft bezorgt voor de Nederlandse ploegen. Ook Ajax lijkt eindelijk de juiste namen gevonden te hebben en is actief op de transfermarkt. Hier een overzicht van de meest opvallende transfers in de Eredivisie van gisteren.

Reserve spits Arsenal Sanogo naar Ajax

Dit is zonder twijfel de meest besproken en de meest opvallende transfernieuws tussen Engeland en Nederland op Wijnaldum na. Gisterenochtend kwam namelijk het nieuws naar buiten dat Ajax interesse zou hebben in een van de reserve spitsen van Arsenal. Naam van onderwerp: Yaya Sanogo. De sterke lange spits van Arsenal kwam een aantal jaar geleden over uit Frankrijk en stond bekend als groot talent maar wist het nooit echt waar te maken in de ploeg van Arsene Wenger. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Crystal Palace maar ook dat werd geen succes. In twintig wedstrijden was hij slechts een keer trefzeker, tegen Southampton. Bij Ajax moet de huurling gaan concurreren met de nummer een spits, Arek Milik.

Een middenvelder weg, eentje binnen

Davy Propper Eredivisie transfernieuwsDe nummer één concurrent van Ajax, PSV, wist ook een versterking binnen te halen. Het zal voor niemand een verrassing zijn geweest dat zijn naam Davy Propper is. De creatieve middenvelder die overkomt van Vitesse, tekent voor vier jaar in Eindhoven en is gehaald als de vervanger van captain Georginio Wijnaldum. PSV mag dan wel een nieuwe middenvelder aan zich gebonden hebben, het raakte er ook een kwijt aan Palermo. Oscar Hiljemark speelde een fantastisch EK met Jong Zweden en hield daar een mooie transfer naar Italië aan over.

Transfernieuws: Twente haalt Napoliaan binnen

Verder neemt Ajax de middenvelder Younes over van Borussia Monchengladbach, vertrekt AZ-linksback Heymans naar FC Antwerp en huurt FC Twente Uvini van Napoli. Go Ahead Eagles is overigens op een stunt uit met het op proef nemen van voormalig toptalent Delfouneso.