Ajax heeft zondag punten verspeeld in de thuiswedstrijd tegen Roda JC. De Amsterdammers kregen veel kansen, maar konden uiteindelijk niet de winnende in het doel krijgen. Dit resulteerde tot een 1-1 gelijkspel.

De nieuwelingen Isaac Cuenca mocht deze wedstrijd gelijk zijn debuut maken voor Ajax. Hij maakte een aantal goede acties voor zijn nieuwe ploeg. Ajax haad veel balbezit, wat leidde tot een grote kans voor Daley Blind, maar het werd van dichtbij een afzwaaier. Roda daarentegen wist wel meteen raak te schieten.

In een van de eerste kansen voor de Limburgers was het al raak. Adil Ramzi schoot de bal binnen na een voorzet van Mitchell Donald. Kort voor rust werd het bijna weer gelijk, maar Lasse Schöne kopte de bal op de paal. De ploeg van trainer Ruud Brood ging met een onverwachte voorsprong de rust in.

Tien minuten na rust kwam Ajax dan toch op gelijke hoogte. Blind schoot raak na goed voorbereidend van Cuenca. Het was zijn eerste officiële doelpunt in het betaalde voetbal. De ploeg van Frank de Boer kwam nog dicht bij de overwinning, maar Kolbeinn Sigthórsson schoot de bal op de lat.

Ajax verspilde hiermee dure punten, aangezien concurrent Feyenoord wel had gewonnen. De Amsterdammer lopen drie punten achter op koploper PSV. Roda JC is weer een puntje meer verwijderd van de degradatiezone. Ze staan twee punten boven PEC Zwolle.