Diego Maradona was twee weken geleden aanwezig bij een bokswedstrijd van Badr Hari. Na het gevecht zocht hij Badr op in de kleedkamer. Onbekend is of Maradona toen een opdoffer tegen zijn hoofd heeft gekregen, maar zijn overspannen verwachtingen omtrent Oranje wijzen daar wel op.

Fan van Arjen Robben en RObin van Persie

De Argentijn, in 1986 winnaar van het WK te Mexico, blijkt een fan te zijn van Arjen Robben en Robin van Persie. En van Nederland in het algemeen: “Nederland heeft op WK’s altijd verrast met fantastische dingen, zowel op als buiten het veld. Dat ze de finale vier jaar geleden verloren hebben, zal ze alleen maar meer motiveren.”

Match Oranje – Spanje cruciaal

“Pluisje” acht de eerste partij van Oranje tegen Spanje cruciaal. “Die wedstrijd gaat min of meer bepalen wie in de achtste finale tegen Brazilië speelt. Van Gaal en Vicente Del Bosque zullen dus een masterplan moeten bedenken.” De voormalige spits van onder meer Napoli vergeet ook Chili niet. “Chili kan ons gaan verrassen. Met Arturo Vidal en Alexis Sanchez hebben ze twee spelers die altijd een goal kunnen maken.”

FIFA is een monster

Tevens toont Maradon zijn sociale inborst door begrip te tonen voor de protesten in Brazilië tegen het WK Voetbal. Hij vindt dat de FIFA de zaken uit de hand heeft laten lopen. “De FIFA is een lelijk monster. Als je drie miljard euro verdient met het WK en de kampioen krijgt vervolgens 26 miljoen, dan is er iets mis. De FIFA is een veelvraat, die het voetbal vermoordt.”

Laten we niet vergeten dat ook Maradona er wel eens naast zit. Voor de finale van het EK 2012 zei hij: “Het lijkt een keer niet onmogelijk om Spanje te kloppen, zeker nu de Italianen veel vertrouwen hebben.” Spanje won met 4-0.