Een dubbele deal is aanstaande. De Engelse club Chelsea wil Diego Costa van Atletico Madrid overnemen, terwijl de Spaanse club in dat geval spits Romelu Lukaku best wil slijten aan Chelsea.

Chelsea biedt 32 miljoen Pond voor Diego Costa

Volgens de Engelse krant Sunday Express heeft Chelsea 32 miljoen Engelse pond over voor de topschutter van Atletico Madrid. Costa was in het afgelopen seizoen de goalgetter van Atleti en mede dankzij zijn goals werd zijn club de kampioen van Spanje en bereikte de Madrilenen de finale van de Champions League. Costa is ondanks een blessure geselecteerd voor de Spaanse WK-equipe.

Romelo Lukaku werd uitgeleend aan Everton

Lukaku keert ook terug op het WK in Brazilië en scoort er momenteel in de oefenwedstrijden van de Rode Duivels lustig op los. Vorige week maakte hij een hattrick tegen Luxemburg en ook afgelopen weekend tegen Zweden pikte hij zijn goaltje mee. Chelsea heeft een prijskaartje van 25 miljoen Pond gehangen om de voormalige ster van Anderlecht. In het afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan Everton, waarvoor hij 31 keer uitkwam en 15 keer scoorde.

Jose Mourinho is Lukaku liever kwijt dan rijk

Het is onwaarschijnlijk dat Lukaku een kans krijgt in het eerste van Chelsea. Bovendien is er onenigheid tussen Chelsea-coach Jose Mourinho en het management van Lukaku. Mourinho, niet altijd de aardigste man op aarde, wil Lukaku daarom uitlenen aan team dat niet in de Engelse Premier League speelt. Als Atleti hem wil, en daardoor de deal omtrent Costa een zetje in de rug krijgt, dan heeft Lukaku er weinig tegenin te brengen.