Vrijdag om 20:30 uur voetbalt Standard Luik thuis tegen Zulte Waregem. De gasten staan vierde in de stand van de Play-Off 1, terwijl nummer twee Standard Luik de twee punten achterstand op koploper Club Brugge in kan halen.

Standard Luik was eerste in reguliere competitie

In de reguliere competitie eindigde Standard Luik bovenaan en werd Zulte Waregem slechtds vierde. Beide ploegen de onderlinge thuiswedstrijd en eerder in de Play-Off 1 van de Jupiler Pro League was Zulte Waregem thuis met 2-0 te ster voor Standard. Van de zes vorige onderlinge confrontaties won Standard er drie en Zulte twee. Thuis was Standard de afgelopen jaren wel onloochenbaar sterker, want van de zes vorige thuiswedstrijden tegen Zulte werden er drie gewonnen en twee gelijk gespeeld. Wel vielen er weinig goals in die reeks: negen.

Michy Batshuayi scoort niet meer

Op de vorig speeldag van de Play-Off 1 verspeelde Standard de koppositie. Spits Michy Batshuayi was de topscorer van de reguliere competitie met achttien goals, maar de productiviteit is opgedroogd, getuige de slechts drie goals in de afgelopen elf wedstrijden. Trainer Guy Luzon verdedigt zijn spits: “Iedere speler mist wel eens kansen, maar dat is nog geen reden om hem op de bank zet. Dat Michy enkel speelt om topschutter te worden, geloof ik niet. Individuele prijzen mogen namelijk niet van tel zijn.”

Davy de Fauw wil aansluiting met top

Davy de Fauw, aanvoerder van Zulte, spreekt zich uit over de ambities van de club. “Als we tegen Standard winnen, kunnen we de aansluiting maken met de top. Zoniet moeten we opletten voor die derde plaats. We hebben geen gemakkelijk programma. We trekken nu naar Standard, krijgen dan Lokeren en Anderlecht over de vloer en op de slotspeeldag moeten we naar Club Brugge. Maar geen enkele ploeg heeft een gemakkelijk schema.”

Ronnie Stam voor Jelle van Damme

Jelle van Damme, de captain van Standard Luik, moet de match vermoedelijk missen. Hij is geveld door de griep. Als de paracetamol niet aanslaat wordt hij vervangen door de Nederlander Ronnie Stam.