Standard Luik vindt het dubieus dat drie spelers van Club Brugge zich geblesseerd afmeldden bij Jong België. Het gaat om Maxime Lestienne, Bjorn Engels en Brandon Mechele. Zij waren opgeroepen voor een duel van de beloftenploeg tegen Jong Servië.

Pierre Locht, teammanager van Standard Luik, vindt dat deze zaak onderzocht moet worden. “Als ze dit weekend spelen met Club tegen Zulte Waregem, moet de bond ingrijpen om zijn geloofwaardigheid niet te verliezen”, meent hij. “We vinden de blessures hoogst merkwaardig omdat alle drie de spelers afgelopen zondag nog in actie kwamen tegen ons.”

Afgelopen weekend won Club Brugge met 1-0 van Standard Luik, waardoor de achterstand van Brugge op de koploper slonk tot vier punten. De Bruggenaren zijn zich van geen kwaad bewust. De drie voetballers werden tenslotte zonder morren afgestaan aan de Belgische voetbalbond en het was laatstgenoemde, die het trio medisch keurde en besloot dat ze niet mee konden doen. “Het medisch rapport spreekt voor zich”, zegt een vertegenwoordiger van Club Brugge.

De bond KBVB vindt het een non-issue. “Ze hebben geen selectie geweigerd. De bondsdokter heeft hen afgekeurd voor deze interland en gaf ze vrij. Als ze dit weekend in actie komen, zullen we ons daar niet tegen verzetten”, aldus de KBVB.

Locht deed zijn uitlatingen in de krant Het Laatste Nieuws. Laatstgenoemde hield de vinger aan de pols van de zaak en ging een kijkje nemen op het trainingscomplex van Club Brugge. En ja hoor, Maxime Lestienne werd betrapt, hij was “voluit aan het trainen”. En hoe zat het met die andere twee? “Ook Engels deed de opwarming en één oefening mee, maar verdween dan terug in de kleedkamer. Mechele kwam nog niet in actie”, aldus de krant.