Jong Ajax – De Graafschap. Een paar jaar geleden speelde De Graafschap nog leuk mee in de Eredivisie. In diezelfde periode speelde Jong Ajax nog gewoon in een beloftencompetitie. Wie had er ooit gedacht dat anno 2014 Jong Ajax in de Jupiler League boven De Graafschap zou staan? Vandaag spelen de twee middenmoters tegen elkaar. Op De Toekomst neemt de nummer acht van de eerste divisie van Nederland het op tegen de nummer negen.

Alles kan in de Jupiler League

In de competitie waar NEC dit seizoen heer en meester lijkt strijden de overige ploegen om periodetitels. Vorig jaar liet Sparta Rotterdam nog zien dat je in een heel slecht seizoen alsnog mee kan doen om de prijzen. Voor drie ploegen in de competitie geld dit echter niet. De beloften teams van Ajax, PSV en Feyenoord doen eigenlijk mee voor spek en bonen. Een mooi voorbeeld daarvan is Jong PSV. Die wonnen vorig jaar een periodetitel maar omdat ze niet mogen promoveren (of degraderen) moesten ze die meteen weer afstaan.

Talentenploeg Jong Ajax – De Graafschap

Voor De Graafschap zijn er weer nieuwe kansen en mogelijkheden. Met deze speelronde begint namelijk de derde periode en een goed begin is het halve werk. Ondanks de matige seizoenstart van De Superboeren is er zeker wel hoop voor de blauwwitten. Het team bestaat namelijk uit een hoop talent. Routinier Linssen is de enige speler boven de dertig en met name voorin loopt een hoop kwaliteit rond. De voorhoede wordt vrijwel altijd gevormd door Vermeij (20), Vida (19) en Van Ewijk (22). Samen waren de jongelingen al goed voor 22 doelpunten dit seizoen.

Afhankelijk van De Boer

Over talent gesproken. Bij Jong Ajax doen over het algemeen de jonge jongens mee die nog net niet goed genoeg zijn bevonden door a title=”Frank de Boer” href=”/tag/frank-de-boer/”>Frank de Boer. Jong Ajax is dan ook elke week weer afhankelijk van wie De Boer meeneemt in zijn eerste selectie en ook jongens die terugkomen van blessures spelen vaak eerste een wedstrijd in het tweede. Zo deden spelers als Joël Veltman, Ricardo Van Rhijn, Arek Milik en Ricardo Kishna al een aantal keer mee in de Jupiler League. De absolute topspeler van Jong Ajax is toch wel Ricardo Zivkovic. De van FC Groningen overgekomen spits maakte al dertien doelpunten in veertien wedstrijden en staat daarmee op een gedeelde tweede plek op de topscorers lijst.