Gold Cup 2015. In de schaduw van de Copa America en het WK voor vrouwen dat we zo intensief gevolgd hebben doordat onze eigen Oranje Leeuwinnen er aan meededen, wordt er nog een grootschalig voetbalevenement aan de andere kant van de wereld afgewerkt. We hebben het natuurlijk over de Gold Cup. Morgen wordt de eerste van de vier kwartfinales afgewerkt wat wil zeggen dat de groepsfases er al op zitten. De meeste en grootste kanshebbers van deze internationale competitie in Midden Amerika zitten er al in, maar verrassingen zijn er zeker al geweest.

Zo ligt Canada er bijvoorbeeld al uit. In een poule (Groep B) met Jamaica, Costa Rica en El Salvador waren het Jamaica en Costa Rica die doorgingen. Op Canada na dus. De twee beste nummers drie uit de drie poules gaan ook door en daarom was het belangrijk dat El Salvador zich in deze poule op doelsaldo boven de Canadezen wist te spelen. Het onderling resultaat was dan nog wel gelijk, maar Canada wist in drie wedstrijden geen enkel doelpunt te maken en El Salvador in ieder geval één. Het mocht uiteindelijk niet baten doordat twee andere ploegen het beter deden op de derde stek.

Verenigde Staten makkelijk door naar kwartfinale Gold Cup 2015

In Groep A was het Team USA die vrij gemakkelijk de eerste plek wisten de veroveren en die niet meer los lieten. Onder aanvoering van Clint Dempsey (drie doelpunten in drie wedstrijden) behaalde de Verenigde Staten zeven punten waardoor het zich automatisch plaatste voor de kwartfinales. Achter de VS waren het Haïti, Honduras en Panama die tweede of een van de beste nummers drie wilden worden. Honduras werd uiteindelijk de ongelukkige en wist zich nergens voor de kwalificeren, Haïti werd tweede en Panama gaat als nummer drie de kwartfinales in.

In de laatste Gold Cup poule, Groep C, speelden Mexico, Cuba, Trinidad en Tobago en Guatemala tegen elkaar. De eerste drie gingen door in de meest kleurrijke poule van allemaal. Want, wat gebeurde er een hoop. Zo speelden de twee beste ploegen uit deze poule, Mexico en Trinidad en Tobago, met 4-4 gelijk tegen elkaar en verloor Cuba met maar liefst 6-0 van Mexico. Toch wist Cuba nog bij de beste nummers drie te komen door van concurrent Guatemala te winnen.

Programma kwartfinales Gold Cup 2015

Zaterdag 18 juli
23:00 uur: Verenigde Staten – Cuba

Zondag 19 juli
02:00 uur: Haïti – Jamaica
22:30 uur: Trinidad en Tobago – Panama

Maandag 20 juli
01:30 uur: Mexico – Costa Rica