Opstelling Jong Oranje. Vanavond om 18:30 uur speelt Jong Oranje in Alkmaar de eerste wedstrijd van het tweeluik in de strijd om plaatsing voor het EK onder 21 volgend jaar in Tsjechië. Jong Oranje heeft alles behalve een overtuigende voorbereiding gehad op dit duel. De laatste twee wedstrijden tegen Slowakije en Georgië werden namelijk met 0-1 verloren. Jong Portugal daarentegen won negen van de laatste tien wedstrijden en lijkt de favoriet voor dit duel.

Basisplaats voor Manu

Gezien de hesjesverdeling op de training van dinsdag lijkt buitenspeler Elvis Manu op een basisplaats te kunnen rekenen. De buitenspeler maakt een zeer goede periode door bij Feyenoord maar rekent nog nergens op bij Jong Oranje: ‘Ik hoop dat ik speel, maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken uit de training van dinsdag’.

Coaches spreken met respect over elkaar

De coaches van zowel Jong Oranje als Jong Portugal spreken met respect over elkaar. Jong Oranje coach Adrie Koster liet zich positief uit over de talentvolle Portugezen: ‘Wij hebben een zeer goed elftal maar zullen op top van ons kunnen moeten spelen om Portugal te verslaan. Portugal is een technisch team dat goed een voorsprong kan behouden. Het zal een interessant duel worden’.

Rui Jorge van Portugal had ook lovende woorden over voor Jong Oranje: ‘De nationale teams van Nederland hebben het de afgelopen jaren goed gedaan. Ze hebben talentvolle, technische voetballers. Het wordt een mooie strijd’.

Laatste ontmoeting in voordeel Jong Oranje

De laatste keer dat deze twee landen elkaar tegenkwamen eindigde in een 2-1 overwinning voor Jong Oranje op het EK 2007. Ryan Babel en Maceo Rigters namen de doelpunten voor hun rekening. Miguel Veloso wist nog iets terug te doen maar het was niet genoeg voor een overwinning. Nederland wist uiteindelijk het EK van 2007 te winnen.

Vermoedelijke opstelling Jong Oranje:

Doel: Warner Hahn
Verdediging: Ruben Ligeon, Sven van Beek, Karim Rekik, Jetro Willems
Middenveld: Nathan Aké, Adam Maher, Daley Sinkgraven
Aanval: Ola John, Luc Castaignos, Elvis Manu