Al sinds medio december 2013 gonst van het van de geruchten dat Guus Hiddink voor de tweede maal in zijn leven bondscoach zal worden van Oranje. Begin maart van dit jaar bevestigde Hiddink het publieke geheim. En nu zijn er eindelijk handtekeningen onder het contract gezet door Hiddink en de voetbalbond KNVB.

Guus Hiddink tekent voor twee jaar

Volgens Voetbal International gaat het om een tweejarig contract. Hiddink heeft twee assistenten gevonden, de 52e jarige Danny Blind en de 37-jarige Ruud van Nistelrooy. Beide mannen hebben hun sporen verdiend als speler van het Nederlands elftal. Insiders beweren dat Hiddink ook een oogje had op Jaap Stam, momenteel werkzaam bij Ajax. Stam legde het aanbod naast zich neer. Ook zou Hiddink geprobeerd hebben Jan Wouters los te weken van FC Utrecht. Zonder resultaat.

De KNVB wil dat Blind onder de vleugels van Hiddink wordt voorbereid om het stokje over te nemen. Na het Europees Kampioenschap van 2016 zal Blind dan klaar zijn om bondscoach te worden.

Hiddink heeft een lang en succesvol verleden als trainer. Hij leidde PSV in 1988 naar de Europa Cup 1, was van 1995 tot 1998 al eerder bondscoach van Nederland en mocht aan de slag bij roemruchte clubs als Real Madrid en Chelsea. Ook was hij bondscoach van Zuid-Korea, Rusland en Turkije.

Eerst steunt Hiddink PSV

Sinds februari is Hiddink onderdeel van de technische staf van PSV. Eens per week komt hij langs op het trainingscomplex De Herdgang om met spelers en coaches te praten over tactiek en mentale voorbereiding. Sindsdien heeft PSV al zijn wedstrijden gewonnen. Het leidde tot een sprong naar de tweede plaats in de eredivisie. Plots komt plaatsing voor de (voorrondes van) de Champions League weer in beeld. Vanwege de boost die PSV krijgt van Hiddinks aanwezigheid, zal hij voortaan twee keer per week zijn Bentley op de Herdgang parkeren.