Brazilië tegen Colombia. Brazilië speelt in de nacht van vrijdag op zaterdag om 3:00 uur in Miami tegen Colombia. Deze vriendschappelijke interland is een rematch van de kwart finale van het WK voetbal 2014. De Brazilianen wonnen destijds met 2-1.

De Selecao en de fans daarvan willen dat Wereldkampioenschap zo snel mogelijk vergeten. Het Braziliaanse Elftal reikte met hard, onzuiver en opportunistisch spel tot de halve finale. Tegen Duitsland miste het team Neymar, die telkens met creatieve oplossingen en doorbraken moest komen, en zakte het kaartenhuis ineen (1-7).

Brazilië tegen Colombia: nieuwe coach Goddelijke Kanaries

De Braziliaanse voetbalbond besefte dat coach Phil Scolari zijn krediet had verspeeld en dat het land behoefte had aan nieuwe gezichten. De keus viel op Dunga, die overigens zo nieuw niet is, want hij was de bondscoach van Brazilië tijdens het WK 2010. Aan hem kleeft het verwijt, dat hij conditie en discipline belangrijker vindt dan frivoliteit en techniek. Misschien niet zo vreemd, aangezien Dunga in zijn tijd als speler een gevreesde sloper en breker op het middenveld was.

Dunga heeft Neymar tot captain benoemd. De speler van Barcelona is hersteld van de gebroken ruggewervel, die hij opliep in de kwart finale tegen Colombia. Tijdens het WK was Thiago Silva de aanvoerder, maar de verdediger van Paris Saint-Germain is absent. “Neymar is enorm getalenteerd en is ondanks zijn jeugdigheid (22 jaar) al een ervaren speler. Elke keer dat Brazilië een WK won, werd het geleid door grote persoonlijkheden.”

Naast Neymar moeten de Goddelijke Kanaries in de komende jaren bouwen op onder meer David Luiz, Ramires en Oscar. Keeper Julio Cesar heeft afgedaan en dat schept ruimte voor Jefferson van Botafogo. De pas twintigjarige Marquinhos (PSG) kan nog vele jaren mee, terwijl Danilo (FC Porto) en Coutinho (Liverpool) ook pas begin twintig zijn.

Alle ogen gericht op Falcao

Bij Colombia zijn de ogen gericht op Radamel Falcao, die dit seizoen door Monaco wordt uitgeleend aan Manchester United. Sinds januari stond Falcao langs de zijlijn met een blessure die hem ook het WK ontnam. De 28-jarige spits is een echte afmaker, die zich verder weinig bemoeit met de gebeurtenissen buiten het strafschopgebied van de tegenstander. Dingen als meeverdedigen en assists geven zijn niet aan Falcao besteed. Maar FC Porto, Atletico Madrid en Monaco klaagden daar niet om, want hij haalde voor die clubs een gemiddelde van zo’n 0,8 goals per duel.

Op dinsdag 9 september oefent Brazilië in New Jersey tegen Ecuador.