AZ – FC Augsburg. De Europese campagnes van de Nederlandse ploegen zijn tot nu toe nog geen ongelofelijk groot succes. Vandaag trachten Ajax, AZ en FC Groningen daar weer een positieve draai aan te kunnen geven. De mooiste affiche van vanavond is zonder twijfel Fenerbahce – Ajax maar ook Groningen en AZ spelen aantrekkelijke wedstrijden. Zo nemen de Noordelingen het op tegen Slovan Liberec, een altijd lastige uitwedstrijd in Tsjechië. De Alkmaarders spelen in eigen huis tegen het FC Augsburg van Paul Verhaegh. De laatste twee wedstrijden pikken we er even voor je uit.

AZ – FC Augsburg

AZ heeft op papier een enorm lastige wedstrijd op het programma staan vanavond, namelijk tegen de subtopper FC Augsburg waar Paul Verhaegh als rechtsback en aanvoerder onder contract staat. Toch zal er bij de ploeg van John van der Brom het idee leven dat er iets te halen valt en dat is niet om de laatste reden omdat FC Augsburg de rode lantaarnhouder is van de Bundesliga. Ook in de Europa League doen de Duitsers het niet goed. Van zowel Athletic de Bilbao als Partizan Belgrado werd verloren wat betekent dat AZ het beter doet met drie punten uit twee wedstrijden. Een overwinning vandaag zou er meteen voor zorgen dat AZ weer in de race is om bij de bovenste twee te eindigen, wat plaatsing voor de knock-out rondes betekent.

Slovan Liberec – FC Groningen

Later op de avond speelt FC Groningen tegen Slovan Liberec waar het voor afreist naar Tsjechië. In de landelijke competitie staat Slovan op een derde plek achter Sparta Praag en Viktoria Plzen, FC Groningen staat na de 2-1 overwinning op Willem II op een gedeelde dertiende plek in de Eredivisie. In de lastige Europa League poule wist FC Groningen, dat zich plaatste door de KNVB beker te winnen, nog geen enkel punt te halen en dus moet er vandaag gewonnen worden om nog uitzicht te houden op de belangrijke eerste twee plekken. Slovan won de afgelopen ronde knap in Marseille, waardoor het nu op drie punten staat. Een overwinning op FC Groningen betekent dus goede zaken voor de stugge Tsjechische ploeg.