Donderdag om 19:00 uur speelt PSV in de derde voorronde van de Europa League tegen SKN St. Polten uit Oostenrijk. Toevallig oefende PSV 25 dagen geleden nog tegen St. Polten en won het uit met 0-1.

St Polten verloor bekerfinale

De Oostenrijkers zijn in de voorronde van de Europa League terecht gekomen dankzij het nationale bekertoernooi. De beker ging naar landskampioen Salzburg, zodat de verliezend finalist zich ook op mocht maken voor Europees voetbal. St. Polten komt uit in de tweede divisie van Oostenrijk en werd vorig seizoen vierde. In achttien uitwedstrijden behaalde de club slechts negentien punten.

In de tweede voorronde speelde St. Polten tegen Botev Plovdiv. Na een 2-1 nederlaag werd thuis net genoeg gedaan om door te gaan: 2-0. Internationals herbergt de selectie van Polten niet, wel zijn er de jeugdinternationals Christoph Riegler (keeper), Philipp Koglbauer en Sebastian Starkl.

Cocu: Druk en pressie

Phillip Cocu, trainer van PSV, herinnert zich de tegenstander uiteraard nog goed. “Het is een ploeg die er enorm op kan vliegen”, zegt hij. “Ze kunnen heel erg vooruit spelen met veel druk en pressie, maar ze kunnen zich ook in laten zakken. We moeten voorbereid zijn op beide.”

Adam Maher

Memphis Depay en Georgino Wijnaldum hoefden zich na het WK 2014 pas woensdag op het trainingsveld van PSV te melden en spelen vanavond niet mee. Adam Maher had het WK ook graag meegemaakt, maar vanwege een zwak vorig seizoen viel hij buiten de boot. De middenvelder verwacht zich de komende maanden te revancheren. “Ik was vorig jaar te veel bezig met bijzaken”, zegt hij. “Ik begon meteen vanuit het EK, had geen vakantie. Je hebt rust nodig om te presteren en die rust heb ik vorig seizoen geen moment gehad.”

PSV versterkte zich deze zomer met aanvaller Luuk de Jong. Nu hopen de fans dat Depay en Wijnaldum, die beide op het WK scoorden, behouden kunnen blijven. Cocu meldt dat zijn “gevoel” hem vertelt dat het duo blijft.

De vermoedelijke opstelling van PSV

Zoet; Brenet, Bruma, Hendrix, Ritzmaier; Hiljemark, Vloet, Maher; Narsingh, De Jong, Locadia.