Eredivisie transfers. Vakantie zonder stress is er niet bij voor veel voetballers die van club willen veranderen. Daarom draaien bij Feyenoord en PSV de technisch directeurs ook overuren.

Eredivisie kampioen worden met Feyenoord was een droom voor veel spelers van de Rotterdamse club. Maar nu dat gelukt is, zijn sommigen hun vleugels aan het uitslaan.

Transfers Feyenoord

Rick Karsdorp vertrok al voor 14 miljoen plus 5 miljoen aan bonussen naar AS Roma, een verkooprecord voor Feyenoord. Maar nu gaat ook een andere verdediger De Kuip verlaten: Terence Kongolo.

De 23-jarige linksbenige verdediger ontbrak al op de training van Feyenoord, nu blijkt dus waarom. Niemand minder dan de kampioen van Frankrijk, AS Monaco, neemt Kongolo over voor 15 miljoen euro. Een mooie transfersom die technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord kon bedingen omdat Kongolo nog een contract had tot 2019. De drievoudig Oranje-international tekent in Monaco een contract van vijf jaar.

Ridgeciano Haps naar Feyenoord?

Natuurlijk moet er dan een vervanger komen voor Kongolo bij Feyenoord. De landskampioen heeft zijn ook laten vallen op Ridgeciano Haps van AZ, die een goed seizoen heeft beleefd in Alkmaar.

Maar dat is niet alleen Feyenoord opgevallen. Ook Ajax en een aantal buitenlandse clubs zouden Haps graag willen inlijven. Daarom vraagt AZ ook de hoofdprijs voor de 24-jarige verdediger: 10 miljoen euro.

Jetro Willems wil eindelijk weg bij PSV

Ook in Eindhoven is een verdediger ‘the talk of the town’. De nog maar 23-jarige Jetro Willems is een van de meest ervaren mannen in de ploeg van PSV, hij speelt al zes jaar voor de club.

Maar nu wil de 22-voudig international eindelijk eens zijn vleugels spreiden. “Als de kans daar is en ik weg kan gaan, ga ik weg. Maar het is niet dat ik sta te popelen om te vertrekken. Ik ben wel benieuwd, het is al mijn zevende seizoen bij PSV.” AS Roma en Galatasaray werden al genoemd als mogelijke clubs, maar er is nog niks concreet.

Overmars wil Dolberg en Younes houden

De finaleplek van Ajax in de Europa League heeft tot loerende ogen geleid in Amsterdam. Technisch directeur Marc Overmars moet een aantal grijpgrage handjes van Ajax afslaan. Vooral de aanvallers van de Amsterdamse club staan in de belangstelling. Maar: “Dolberg en Younes zijn niet te koop”, aldus Overmars. Ajax zou een aanbieding van AS Roma hebben gekregen voor Dolberg, terwijl Younes gelinkt werd aan de Bundesliga.

Daarnaast zou ook Davinson Sánchez, ijzersterk afgelopen seizoen, veel interesse hebben gewekt uit het buitenland. Onder meer FC Barcelona zou hem opnieuw proberen in te lijven, nadat het vorige zomer al naast het net had gevist bij de Colombiaan. Sánchez koos toen voor Ajax omdat hij niet bij het reserveteam van Barça wilde.

Maar de Spaanse topclub is nu afgehaakt. Blijven wel een aantal andere clubs over. Maar die moeten dan een flinke greep in de portemonnee doen volgens Overmars. “Voor minder dan 40 miljoen euro mag hij echt niet weg. Dat is onbespreekbaar.”