sc Heerenveen – Ajax. Vandaag staan er weer een paar mooie eredivisiewedstrijden op het programma. Zo spelen om half een degradatiekandidaten ADO Den Haag en Heracles Almelo tegen elkaar en mag FC Groningen bij PSV op bezoek in Eindhoven. Tegelijkertijd met PSV speelt ook Ajax zijn wedstrijd, de Amsterdammers reizen af naar Friesland, waar ze het opnemen tegen sc Heerenveen. Ajax kan de punten nog hard gebruiken in de strijd om de tweede plek en Heerenveen zal zich moeten herpakken na een aantal magere weken.

Ajax verwikkeld in strijd om plek twee

Het zijn belangrijke weken in de Eredivisie en ondanks dat Ajax het uitzicht op de titel vrijwel kwijt is, zijn goede resultaten nog van groot belang. Feyenoord en AZ zitten de Amsterdammers namelijk op de hielen voor de tweede plek, de plek die recht geeft op het spelen van de voorrondes van de Champions League. Vorige week won Ajax in eigen huis maar nipt van het laag geklasseerde Excelsior en ook doordeweeks wist Ajax niet te overtuigen in de Europa League. In Oekraïne werd er met 1-0 verloren van Dnjepr Dnjepropetrovsk en ook het voetbal was niet om over naar huis te schrijven. De man in vorm bij Ajax is de jonge middenvelder Bazoer. Met zijn achttien jaar is hij niet de meest ervaren speler van de ploeg maar hij speelt alsof hij al jaren in het eerste van Ajax meedraait.

Geen Duarte bij sc Heerenveen

sc Heerenveen presteert nogal wisselvallig dit seizoen. Het wisselt goede resultaten tegen ploegen als FC Groningen en PEC Zwolle af met verliespartijen tegen SC Cambuur en Excelsior. Tegen Excelsior gingen de Friezen er met 3-0 vanaf. Voor Heerenveen valt er door de slechte beurten weinig meer te behalen dit seizoen. Het staat op een zevende plek en staat maar liefst zeven punten voor op de nummer acht, FC Groningen. Ook naar boven kijken heeft nog maar weinig zin voor Heerenveen, die gedoemd lijken om te moeten strijden om Europees voetbal in de play-offs. De derde plek, die bekleed wordt door Feyenoord en staat voor rechtstreekse kwalificatie voor de Europa League, lijkt onhaalbaar met een achterstand van zeven punten. Bij Heerenveen is Duarte nog geblesseerd, waardoor hij niet in actie kan komen tegen zijn oude club.

De wedstrijd sc Heerenveen – Ajax begint om 14:30 uur.