Ronald Koeman besloot onlangs dat hij na het huidige seizoen opstapt als trainer bij Feyenoord. Na de nederlaag van afgelopen weekend tegen Ajax (1-2) is het zo goed als zeker dat het kampioenschap niet meer binnen het bereik ligt van de Rotterdammers. Dat werkt geruchten in de hand, dat Koeman uit teleurstelling voortijdig zal afzwaaien.

In het programma Voetbal International werd de situatie van Koeman bij Feyenoord besproken. De heren in de studio benadrukten dat Fred Rutten al is vastgelegd voor het nieuwe seizoen en dat er voor Koeman in de komende weken toch geen eer maar valt te behalen.

Kennelijk heeft de vijftigjarige trainer in kwestie ook gekeken en anders heeft iemand hem er wel over verteld, want een paar uur na de uitzending greep hij naar zijn twitteraccount om de zaken recht te zetten. “Wat lees en hoor ik? Voortijdig vertrek bij Feyenoord? Tot de laatste dag vecht ik voor deze fantastische club!”, schreef Koeman.

Momenteel is Giovanni van Bronckhorst een assistent van Koeman. De voormalige international is in beeld als assistent van Guus Hiddink, die na het wereldkampioenschap voetbal Louis van Gaal zal opvolgen als bondscoach. “Gio” verklaart dat hij de intentie heeft om bij Feyenoord te blijven.

De vraag is of er wel plek zal zijn voor Van Bronkchorst. Rutten heeft de toezegging gekregen dat hij één assistente naar keuze mee mag nemen naar de club. De andere assistenten, Jean-Paul van Gastel en Patrick Lodewijks, hebben een doorlopend contract.