PSV – ADO Den Haag. Zaterdag om 19:45 uur wordt het lawaaiig in het Philips Stadion als PSV versus ADO Den Haag aanvangt. De Eindhovense koploper begint aan zijn derde partij in zes dagen, en zal zo vlak na de Europese inspanningen waken voor puntverlies tegen de nummer elf.

PSV – ADO Den Haag

PSV heeft zijn zes vorige duels in de Nederlandse competitie in winst omgezet, terwijl Den Haag het met tien punten in dezelfde periode helemaal zo gek niet deed. Van alle achttien ploegen in de Eredivisie heeft PSV tot nu toe de minste verliespunten opgelopen in eigen huis. Tweemaal werd in het Philips Stadion gelijk gespeeld, negen keer konden de fans juichen. De Zuid-Hollandse club is echter uit aardig op dreef met zeventien punten uit twaalf trips, de op drie na beste score.

Dan nu de personele issues. PSV lijkt compleet, want midweeks kon Andres Guardado weer zijn plekje innemen vlak voor de verdediging, nadat de Mexicaan een paar matches miste vanwege pijnlijke hamstrings. Maxime Lestienne is ook hersteld, terwijl Luuk de Jong tegen Atletico Madrid (0-0) geschorst was, maar nu weer kan opduiken in de punt van de aanval. De gasten zullen vervangers moeten vinden voor Gianni Zuiverloon en Aaron Meijers.

PSV grote favoriet tegen ADO Den Haag

De recente uitvoeringen van deze match waren enigszins voorspelbaar. PSV was in vijf van de laatste zes confrontaties de beste en speelde eenmaal gelijk. In Eindhoven won PSV vijf van de laatste zes Haagse bezoekjes, maar wist ADO wel een keer toe te slaan (in 2011). Toch is het totale doelsaldo van die zes partijen erg pijnlijk voor de bezoekers: 17-1. Als we nog iets dieper in de geschiedenisboeken duiken, zien we dat PSV zelfs 10 van de vorige 11 thuiswedstrijden versus deze opponent won.

Opvallend genoeg heeft ADO al in 14 van de vorige 24 speelronden met 1-0 (of 0-1) voorgestaan. Die marge vasthouden blijkt problematisch voor de club, want die veertien situaties leidden tot maar 23 punten. En PSV is bovendien juist vaardig in achterstanden ombuigen, want de vier keer dat de landskampioen met 1-0 achterstond, weren er toch nog 8 punten gered.

Wedden op PSV – ADO Den Haag

Geen wonder dus, dat bookmaker 888sport maar 1,28 zetten op een zege van PSV. Gelijkspel noteert 5,75 en winst van ADO Den Haag 10,50. Diverse factoren wijzen op een vrij eenvoudige thuiswinst en daarom tippen we dat er minstens 3,5 goals vallen; de notering is 2,20.