Programma Eredivisie. De midweekse speelronde van de Eredivisie wordt woensdag voltooid. Ajax ontvangt AZ en Feyenoord is in De Kuip gastheer van Go Ahead Eagles. Dat zijn de twee opvallendste duels van de vijf en beide beginnen om 20:45 uur.

Ajax – AZ

Drie punten scheiden Ajax van koploper Feyenoord, maar dat kunnen we beschouwen als een marge van vier. Het doelsaldo van Ajax is plus veertig en dat van Feyenoord plus vijftig. Met nog zes duels te gaan lijkt dat een te groot verschil, of Ajax zal woensdagavond flink moeten uithalen tegen de gasten uit Alkmaar.

In de afgelopen zes onderlinge duels is dat niet gelukt. Ajax won weliswaar vier van die zes partijen en verloor er maar een, maar het totale doelsaldo over die reeks is 13-5 (dus de gemiddelde uitslag is 2,2 tegen 0,8). Wel werd vorig jaar nog thuis met 4-1 gewonnen en leverden de drie vorige partijen in de Arena het doelsaldo op van 8-2.

AZ beleeft geen al te glorieuze periode en heeft in de vorige zes speelronden maar zeven punten gepakt. Uit draait AZ de laatste weken nog wel aardig met tien punten uit zes duels. Ajax won echter elf van de twaalf vorige thuiswedstrijden in de Eredivisie en maakte in acht van de tien vorige duels tegen AZ mintens twee goals.

Feyenoord – Go Ahead Eagles

Wat zullen de staf en spelers van Feyenoord tot vervelens toe gehoord hebben dat “de druk nu wel erg toeneemt”. Dat zal toch best meevallen? Een competitie draait om 34 wedstrijden en na 28 staan de Rotterdammers nog steeds bovenaan met het toch prachtige aantal van 69 punten. Daarnaast is Feyenoord de enige ploeg die thuis nog ongeslagen is en werden de acht vorige optredens in eigen huis allemaal gewonnen.

Verrassend genoeg deed Go Ahead in de laatste zes matches tegen Feyenoord wel beter: drie keer winst versus twee keer verlies. In De Kuip heeft Feyenoord de afgelopen jaren maar twee keer tegen de Eagles gespeeld, in 2014 en 2015, en dat leverde een 5-0 zege en 0-1 nederlaag op. De gasten strijden tegen degradatie en staat momenteel zeventiende.

Wedden op de Eredivisie

Ajax is de favoriet en noteert @1.33, gelijkspel noteert @5.40 en winst voor AZ @9.00 bij bookmaker 888sport. Feyenoord staat op @1.13, gelijkspel op @8.50 en winst voor Go Ahead Eagles op @18.00. We tippen dat niet beide teams gaan scoren op @1.69.

Programma Eredivisie

Woensdag 5 april 2017
18.30 Heracles – Vitesse
19.45 FC Groningen – NEC
20.45 Ajax – AZ
20.45 Feyenoord – Go Ahead Eagles
20.45 Willem II – ADO Den Haag