Feyenoord – Vitesse. Afgelopen donderdag maakte Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam bekend dat hij de voetbalwedstrijd Feyenoord – Vitesse zondag niet liet doorgaan. Dit was vanwege werkonderbrekingen van de politie. Afgelopen vrijdag werd bekend dat de wedstrijd vanavond alsnog gespeeld wordt.

Feyenoord – Vitesse

Waar Feyenoord nog lange tijd streed met Ajax om de tweede plek in de Eredivisie, is het nu nog maar de vraag of ze de derde plek (die recht geeft tot het spelen van Europa League) weten vast te houden. Concurrenten voor die plek zijn AZ en Vitesse en uitgerekend die tweede club is de tegenstander van vandaag. Met vijf punten achterstand op de Rotterdammers en nog twee wedstrijden te gaan is het een lastige opgave maar door vandaag te winnen komt er een hoop druk te staan op de ploeg van Fred Rutten.

Vitesse zet druk op Feyenoord

De wedstrijd van vandaag is er een tussen twee ploegen die dit seizoen te maken hebben gehad met hoge pieken en diepe dalen. Feyenoord wisselt al het hele seizoen fantastische wedstrijden af met dramatische resultaten. Vitesse begon onvoorstelbaar slecht en werd zelfs zenuwachtig van het degradatiespook maar herpakte zich met een enorme reeks van ongeslagen wedstrijden. Vandaag wil Vitesse die comeback bekronen met een spannende eindfase in de competitie. Wanneer het vandaag namelijk wint bij Feyenoord, is het gat nog maar twee punten met slechts een wedstrijd te gaan.

Jeugdproduct van Vitesse houdt vertrouwen

De druk ligt dus bij Feyenoord, zo weet ook Vitesse rechtsback Kevin Diks. De jonge verdediger (18) uit de eigen jeugd brak dit seizoen door in de basis van Vitesse tussen al het geweld van de Chelsea huurlingen en merkte onlangs tegenover de NOS het verschil tussen nu en een paar maanden terug op. “Opgejaagd worden is erg, maar jagen is fijn. Het besef dat wij derde kunnen worden is er.” Feyenoord-trainer Fred Rutten gelooft daarentegen in zijn eigen ploeg en denkt dat hij het met een derde plek goed heeft gedaan. De oefenmeester houdt er na dit seizoen al weer mee op bij Feyenoord maar gaat met een tevreden gevoel weg. Tegen Voetbal International verklaart hij: “We hebben ons nog niet geplaatst, al blijf ik er heilig van overtuigd dat we dat alsnog gaan doen. In mijn beleving hebben we dan het maximale bereikt.”

Spelers Feyenoord met rouwbanden

De vlaggen in de Kuip hangen vanavond halfstok. Wegens het overlijden van Yvonne Lodewijks, de vrouw van keeperstrainer Patrick Lodewijks, wordt er voor de wedstrijd 1 minuut stilte gehouden. Feyenoord speelt vanavond ook met rouwbanden.

 

De verplaatste wedstrijd Feyenoord – Vitesse wordt vanavond om 20:00 afgewerkt in De Kuip.